view

Места / Заведения

rss

резултати от:

Studio 5

Сцена за хубава музика и място за лениви следобеди. В едно

През деня ще го забележим трудно, защото е в самата сграда на НДК и единственият знак за съществуването му е неголяма табела на стената. С влизането обаче започват изненадите - ретро фоайе и просторен, но уютен салон. По отношение на интериора се чувствахме все едно сме на гости при женените си приятели - тя е донесла джунджурийките си, а той - колекцията си от дискове, като е внесъл известна строгост. Леко е кофти, че няма прозорци, но доброто осветление и светлият дървен под компенсират; в крайна сметка барът е топъл и не прекомерно луксозен. Имаме избор между маси със столове и закътани край стените сепарета, а разстоянието между тях е достатъчно голямо, че да не се надвикваме със съседите по чашка. Акцент е и сцената, на която вече се разписаха няколко литературни и музикални събития, но от Studio 5 обещаха още концерти с джаз и по-добрите поп изпълнители (кво, има и такива). За тях обаче - като му дойде времето.

Освен че се очертава като добър избор за клубните ни вечери, заведението е доста приятно и през деня - с прилично меню от напитки, както и няколко идеи за следобедна закуска. От сладкото опитахме френското паве, което върви идеално с капучино. За да уравновесим вкуса прехвърлихме менюто с домашни соленки, сандвичи и кроасани и се спряхме на киш лорен с шунка. Не сбъркахме - сервираха ни го топъл и лек, както си трябва. Цените също са разумни - малкото е около 5 лв., а обичайният асортимент от коктейли не ти мърда над 6 лв.

С нетърпение очакваме да видим какви концерти и представяния ще ни предложи Studio 5, а дотогава препоръчваме да го използваш и през деня, когато навън е студено, а вътре още не е настанала жестока лудница.

Фотография Васил Танев

Подобни

Magnito

Magnito

Привличането тук е нещо обичайно

повече информация
Aromi La Bottega

Aromi La Bottega

В началото бе виното. После около него се завъртя и чудно италианско меню

повече информация
The Wrong Bar

The Wrong Bar

Да се провиниш тук си е в реда на нещата

повече информация
Пей сърце

Пей сърце

Духът на италианската кухня тук си е като у дома

повече информация
Trip Ten

Trip Ten

Място за пътешественици по душа

повече информация
Руски клуб

Руски клуб

Майсторски блюда и бохемски дух

повече информация
реклама
реклама
реклама