Места / Заведения

rss

резултати от:

Studio 5

Сцена за хубава музика и място за лениви следобеди. В едно

През деня ще го забележим трудно, защото е в самата сграда на НДК и единственият знак за съществуването му е неголяма табела на стената. С влизането обаче започват изненадите - ретро фоайе и просторен, но уютен салон. По отношение на интериора се чувствахме все едно сме на гости при женените си приятели - тя е донесла джунджурийките си, а той - колекцията си от дискове, като е внесъл известна строгост. Леко е кофти, че няма прозорци, но доброто осветление и светлият дървен под компенсират; в крайна сметка барът е топъл и не прекомерно луксозен. Имаме избор между маси със столове и закътани край стените сепарета, а разстоянието между тях е достатъчно голямо, че да не се надвикваме със съседите по чашка. Акцент е и сцената, на която вече се разписаха няколко литературни и музикални събития, но от Studio 5 обещаха още концерти с джаз и по-добрите поп изпълнители (кво, има и такива). За тях обаче - като му дойде времето.

Освен че се очертава като добър избор за клубните ни вечери, заведението е доста приятно и през деня - с прилично меню от напитки, както и няколко идеи за следобедна закуска. От сладкото опитахме френското паве, което върви идеално с капучино. За да уравновесим вкуса прехвърлихме менюто с домашни соленки, сандвичи и кроасани и се спряхме на киш лорен с шунка. Не сбъркахме - сервираха ни го топъл и лек, както си трябва. Цените също са разумни - малкото е около 5 лв., а обичайният асортимент от коктейли не ти мърда над 6 лв.

С нетърпение очакваме да видим какви концерти и представяния ще ни предложи Studio 5, а дотогава препоръчваме да го използваш и през деня, когато навън е студено, а вътре още не е настанала жестока лудница.

Фотография Васил Танев

Подобни

Паваж

Паваж

Липсващото звено сред столичните барове вече е факт

повече информация
Ателието

Ателието

Сериозна сцена за изкуство под прикритието на бар, изваян от дърво

повече информация
Aubergine

Aubergine

Гастрономично скривалище в сърцето на София

повече информация
33 Gastronauts

33 Gastronauts

Кулинарно завръщане в бъдещето

повече информация
Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi"

Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi"

Съкровищницата на италианските традиции

повече информация
Soul Kitchen

Soul Kitchen

Уют, сгушен на улица Кокиче

повече информация
реклама
реклама
реклама