Кулинарна приказка: 5 интернационални ресторанта в София

Вече години наред интернационалните ресторанти са любима дестинация за ценителите на добрата кухня. Тези уютни кътчета предлагат изобилие от вкусове и аромати, и запознават клиентите с богатството на различните култури. Съчетавайки модерен дизайн, традиционни рецепти и непрекъснати иновации, интернационалните ресторанти са се превърнали в идеалното място за кулинарни приключения. Специалната селекция от автентични ястия ще ви донесе много положителни емоции, а внимателното обслужване ще допринесе за вашето незабравимо изживяване. Вижте кои са подбраните заведения в София, които препоръчваме да посетите:

Апетитно италианско изживяване в Briciole

Бистро Briciole е италианско съкровище в столичния пейзаж. Тук ви посрещат отлично обслужване, очарователен интериор и неповторими традиционни деликатеси. Ресторантът е мечтаният оазис за ценителите на средиземноморската кулинария. Съчетанието от вкусна храна и завладяваща музика обещава едно неповторимо италианско изживяване в самия център на София. А уютната обстановка допада на всеки, който търси спокойствие и уединение по време на посещението си.

Briciole включва изобилие от вкусове, които директно ви пренасят в атмосферата на любимата Италия. Главният готвач Мирко показва майсторски умения в кухнята и старателно приготвя автентични деликатеси от Торино. Ресторантът предлага голямо разнообразие от салати със свежи зеленчуци и дресинги. “Бурата” например е съчетание от микс зелени салати, сирене Бурата, домати, орехи и дресинг от смокини. От антипастите пък любим специалитет на гостите е “Скариди ин Умидо”(тигрови скариди с домати Сан Марцано). А богатият асортимент от паста, в комбинация с ароматни сосове, обещава наслада. Списъкът с пица Наполетана се състои както от класическите Маргарита и Капричоза, така и от по-интересни предложения като Трис ди Карне, приготвена с повече съставки. Прясно изпечените сандвичи са вдъхновени от обичаите на известни кътчета в Италия - Болоня, Торино, Парма и Капри, а разделът с месо и риба е още едно бижу в менюто на Briciole. Хлябът с розмарин също е неустоима добавка към апетитните порции.

Briciole представя цялата кулинарна магия на Средиземноморието. Изкусителните предложения на ресторанта омагьосват небцето още от първия момент, в който бъдат вкусени. Всяко ястие е приготвено с внимание към детайла и е артистично поднесено на клиентите. А накрая гостите могат да подсладят деня си с домашни италиански десерти. Разделът със сладкиши предлага традиционно тирамису, два вида панакота с плодове и шоколадова торта. В продължение на години иновации и усърдна работа, ресторантът с гордост предлага вълнуващи специалитети. Така Briciole се утвърждава като идеален избор за романтична среща, обяд с приятели или отбелязване на специално събитие.

София център, ул. “Ангел Кънчев 11

0878 656 403

https://kanchev.briciole.bg/

Ciccione - апетитна разходка из страната на ботуша

Неустоими плата, автентични сандвичи и ароматни десерти са само част от насладите, които ви очакват в Ciccione. Това уютно кътче кани всеки да се пренесе в света на италианската гастрономия, в приятна компания и обстановка. Внимателното обслужване на ресторанта допринася за вашата незабравима кулинарна дегустация. Трите локации на панини бара обещават класически панини,салати,пица и паста, приготвени пред очите на клиентите. А за ваше удобство можете да направите и поръчка за вкъщи.

Менюто на Ciccione предлага изобилие от италиански изкушения. Голямото разнообразие от салати, пици и сладкиши директно отвежда гостите на вкусово пътешествие из страната на ботуша. Обучени служители се грижат за желанията на клиентите и винаги подбират най-качествените продукти. Сандвичите с кристален хляб например съдържат само натурални съставки, а добавките от салам или бурата ги правят неустоимо вкусни. Богатите плата са аранжирани спрямо емблематични области в средиземноморската кухня. С всяко от тях вашето италианско приключение ще придобие специфичен маршрут - популярни класики от Болоня, Тоскана, Романа и Флоренция придават необходимия локален привкус за гостите на ресторанта. Ако пък ви се хапва нещо сладко, пред вас стоят чудесни възможности за десерт - кроасани със сладък пълнеж, каноли с крем, тирамису и мъфин с шоколад. А списъкът с изкусителни вина ще се хареса на всеки ценител.

Вече 12 години Ciccione е предпочитано място за кетъринг услуги. Независимо дали планирате тимбийлдинг, празник или друго специално събитие, целият екип на заведението предоставя персонализирано меню. Бързо, лесно и удобно можете да поглезите гостите на важен за вас повод - това е перфектният доставчик, с който ще намалите стреса при организацията на партито и ще направите всеки банкет запомнящ се. Също така ресторантът разполага и с подаръчни сетове, с които да зарадвате ваш близък. Комбинацията от просеко, паста и сладко гарантирано донася усмивки. А ключовото предимство е, че вие сами можете да избирате съдържанието на красиво опакована кошница.

Адреси:

1) Младост 4 Бизнес Парк София сграда 10; 2) ул. “Йосиф Гурко” 9 ; 3) бул. “Янко Сакъзов” 32

0885 992 239

https://www.ciccione.bg/

“Котилото”: Балкански апетит и сръбска кулинария

Богата сръбска кухня, приятна обстановка, уют и топлина. Това обещава “Котилото” - класически сръбски ресторант с традиционни специалитети и отлично гостоприемство. Тук ястията притежават неповторим аромат и вкус директно от Лесковац - сърцето на сръбската скара. А през слънчевите дни (най-хубавите, които предстоят) клиентите могат да се насладят на вкусните предложения в очарователната лятна градина. Добрата храна и чудесният интериор превръщат Котилото в най-честия избор за любителите на балканската кулинария.

В кухнята твори главният готвач Далибор Маринкович – Даци, носител на златен медал от прочутия конкурс „Скариада” в Лесковац. Той приготвя всяка порция с любов и внимание, за да предостави на клиентите удоволствие още от първата хапка. Менюто включва най-известните сръбски ястия - бялата вешалица и апетитната плескавица с кашкавал са сред предпочитаните деликатеси на скара. Ресторантът разполага и с голямо разнообразие от салати и туршии, за да направи вашето кулинарно пътешествие още по-свежо. Виненият лист пък носи глътка наслада на всеки гост. А за финал ви очаква ароматна млечна баница по сръбски. Всяка лято “Котилото” предлага обновено меню с още по-интересни рецепти - гаранция за разнообразие и иновации.

Сред най-доволните клиенти на “Котилото” е сръбската фолк певица Драгана Миркович, която споделя впечатленията си за топлото отношения на екипа. А от страна на емблемите на тежката музика суперлативите са пак високи - легендите Рамщайн например признават дюлевата ракия на ресторанта за първокласна. Майсторът в кухнята Иван Звездев също се е ставал част от магията на заведението - заедно с главния готвач Даци приготвят 11 килограмова есетра. Друго ключово предимство на “Котилото” е непосредствената му близост до прохладната Витоша. Драгалевският манастир също е само на няколко минути път от ресторанта. Независимо дали се връщате от приключение в планината или просто искате да похапнете традиционни сръбски вкусотии, тук винаги можете да се почувствате като у дома си.

ж.к. Драгалевци, Витоша, ул. „Крайречна“ 26

089 773 6656

https://www.kotiloto.com/

Mezza Grill: Вкусовата магия на Близкия Изток

Кухнята на Близкия Изток разкрива цял нов свят на наситени вкусове и аромати, които разказват завладяващата историята на тези земи. Следвайки обичаите на Турция и Ливан, Mezza Grill предлага богата гама от неустоими традиционни ястия. Заведението съчетава привлекателен интериор, усмихнат екип и разнообразие от кулинарни предложения. Красивите декорации и внимателно приготвените порции веднага ви пренасят в едно мечтано за небцето приключение. Тук всеки почитател на международната кухня ще намери по нещо за себе си. А локацията на ресторанта е точно в живописния център на София.

Менюто на Mezza Grill ще ви накара да се влюбите в най-известните деликатеси на различни региони. Хрупкав фалафел и неустоима салата Табуле са част от изкушенията на Ливан. Кибето (кюфтенца от телешко мляно месо и булгур) също е един от отбраните специалитети. От турските вкусотии готвачите пресъздават известни кебапи, приготвени на скара - Адана, Шиш Таук и Искендер кебап, които се сервират с различна гарнитура. Заведението предлага и свежи салати и автентични мезета. Мутабалът например е традиционна патладжанена паста с тахан, а мухамарата - вкусен микс от печени червени чушки, орехи и нар. Тези апетитни разядки гарантирано ще допълнят вашето кулинарно приключение. А от списъка с десерти турската баклава и катмерът са любим избор на клиентите.

В Mezza Grill традиционните рецепти се сливат с авторски иновации и модерен стил. Богатата палитра от цветове, преливащи във всички части на интериора, носи много усмивки и добро настроение. Приятната музика ви потопя изцяло в магията на Близкия Изток. Целият екип на заведението се грижи да останете доволни от посещението си и да изживеете своята ориенталска приказка. Ако търсите място, където да се насладите на вкусна храна и да прекарате време с близки и приятели, Mezza Grill e правилното решение за вас. А в случай че искате да се похапнете от специалитетите вкъщи, ресторантът предлага и доставки.

София център, ул. ,,Ангел Кънчев" 19

0877 027 166

mezzagrill.bg

Неповторимо азиатско преживяване в 888 Taste Show Asian Cuisine

888 Taste Show Asian Cuisine е невероятна палитра от любими азиатски ястия, приготвени с майсторство и любов. Интериорът на ресторанта просто спира дъха - дървените щори, цветните японски ветрила и автентичните декорации водят директно към сърцето на Азия. Приветливият екип настанява клиентите на местата им, предварително аранжирани с традиционни купички за соев сос и дървени клечки за суши. Пред гостите стоят и красиви чаши за вино, които допринасят още повече за елегантния вид на заведението.

Готвенето е като любовта – трябват ти страст, желание и постоянство“. - главният готвач Петър Великов години наред следва това мото и създава оазис от наситени вкусове и усещания. Всяко ястие в 888 Taste Show Asian Cuisine е вдъхновено от мисията клиентите да останат доволни и отново да посетят ресторанта с усмивка. Започвайки от широка гама от сушита и грил деликатеси, стигайки до апетитни десерти, богатото меню носи вълни от наслада. Тук тайната на успеха е методът за готвене “робата” - близък до западния стил на барбекюто, който подчертава индивидуалния вкус на всяка порция. Ресторантът залага и на Тепаняки техниката, като така запазва специфичните аромати на месото и зеленчуците. А внимателно подбраният асортимент от коктейли и напитки допълва гастрономическото пътешествие в 888 Taste Show Asian Cuisine. Към него може да се отправите и онлайн, и да поръчате храна от сайта.

В този азиатски рай се предлагат 3 вида суши - авторско, фюжън и традиционно. А сьомговият тартар и пилето в ананас остават любими специалитети на гостите. Бенто боксовете също са един от най-честите избори за хапване - свежи комбинации от разнообразни ястия. Освен неустоими кулинарни предложения, 888 Taste Show Asian Cuisine включва и тематични вечери, за да гарантира максимално развлечение на гостите си. Някои от специалните събития са Робата грил, Суши вечер и Тепаняки вечер. Ресторантът е и предпочитана дестинация за тиймбилдинги, семейни събирания и честване на различни празници.

бул. „Витоша“ 89B

0882 963 194; 0024 440 888

https://888restaurant.bg/page/menu

Вече години наред интернационалните ресторанти са любима дестинация за ценителите на добрата кухня. Тези уютни кътчета предлагат изобилие от вкусове и аромати, и запознават клиентите с богатството на различните култури. Съчетавайки модерен дизайн, традиционни рецепти и непрекъснати иновации, интернационалните ресторанти са се превърнали в идеалното място за кулинарни приключения. Специалната селекция от автентични ястия ще ви донесе много положителни емоции, а внимателното обслужване ще допринесе за вашето незабравимо изживяване. Вижте кои са подбраните заведения в София, които препоръчваме да посетите:

Апетитно италианско изживяване в Briciole

Бистро Briciole е италианско съкровище в столичния пейзаж. Тук ви посрещат отлично обслужване, очарователен интериор и неповторими традиционни деликатеси. Ресторантът е мечтаният оазис за ценителите на средиземноморската кулинария. Съчетанието от вкусна храна и завладяваща музика обещава едно неповторимо италианско изживяване в самия център на София. А уютната обстановка допада на всеки, който търси спокойствие и уединение по време на посещението си.

Briciole включва изобилие от вкусове, които директно ви пренасят в атмосферата на любимата Италия. Главният готвач Мирко показва майсторски умения в кухнята и старателно приготвя автентични деликатеси от Торино. Ресторантът предлага голямо разнообразие от салати със свежи зеленчуци и дресинги. “Бурата” например е съчетание от микс зелени салати, сирене Бурата, домати, орехи и дресинг от смокини. От антипастите пък любим специалитет на гостите е “Скариди ин Умидо”(тигрови скариди с домати Сан Марцано). А богатият асортимент от паста, в комбинация с ароматни сосове, обещава наслада. Списъкът с пица Наполетана се състои както от класическите Маргарита и Капричоза, така и от по-интересни предложения като Трис ди Карне, приготвена с повече съставки. Прясно изпечените сандвичи са вдъхновени от обичаите на известни кътчета в Италия - Болоня, Торино, Парма и Капри, а разделът с месо и риба е още едно бижу в менюто на Briciole. Хлябът с розмарин също е неустоима добавка към апетитните порции.

Briciole представя цялата кулинарна магия на Средиземноморието. Изкусителните предложения на ресторанта омагьосват небцето още от първия момент, в който бъдат вкусени. Всяко ястие е приготвено с внимание към детайла и е артистично поднесено на клиентите. А накрая гостите могат да подсладят деня си с домашни италиански десерти. Разделът със сладкиши предлага традиционно тирамису, два вида панакота с плодове и шоколадова торта. В продължение на години иновации и усърдна работа, ресторантът с гордост предлага вълнуващи специалитети. Така Briciole се утвърждава като идеален избор за романтична среща, обяд с приятели или отбелязване на специално събитие.

София център, ул. “Ангел Кънчев 11

0878 656 403

https://kanchev.briciole.bg/

Ciccione - апетитна разходка из страната на ботуша

Неустоими плата, автентични сандвичи и ароматни десерти са само част от насладите, които ви очакват в Ciccione. Това уютно кътче кани всеки да се пренесе в света на италианската гастрономия, в приятна компания и обстановка. Внимателното обслужване на ресторанта допринася за вашата незабравима кулинарна дегустация. Трите локации на панини бара обещават класически панини,салати,пица и паста, приготвени пред очите на клиентите. А за ваше удобство можете да направите и поръчка за вкъщи.

Менюто на Ciccione предлага изобилие от италиански изкушения. Голямото разнообразие от салати, пици и сладкиши директно отвежда гостите на вкусово пътешествие из страната на ботуша. Обучени служители се грижат за желанията на клиентите и винаги подбират най-качествените продукти. Сандвичите с кристален хляб например съдържат само натурални съставки, а добавките от салам или бурата ги правят неустоимо вкусни. Богатите плата са аранжирани спрямо емблематични области в средиземноморската кухня. С всяко от тях вашето италианско приключение ще придобие специфичен маршрут - популярни класики от Болоня, Тоскана, Романа и Флоренция придават необходимия локален привкус за гостите на ресторанта. Ако пък ви се хапва нещо сладко, пред вас стоят чудесни възможности за десерт - кроасани със сладък пълнеж, каноли с крем, тирамису и мъфин с шоколад. А списъкът с изкусителни вина ще се хареса на всеки ценител.

Вече 12 години Ciccione е предпочитано място за кетъринг услуги. Независимо дали планирате тимбийлдинг, празник или друго специално събитие, целият екип на заведението предоставя персонализирано меню. Бързо, лесно и удобно можете да поглезите гостите на важен за вас повод - това е перфектният доставчик, с който ще намалите стреса при организацията на партито и ще направите всеки банкет запомнящ се. Също така ресторантът разполага и с подаръчни сетове, с които да зарадвате ваш близък. Комбинацията от просеко, паста и сладко гарантирано донася усмивки. А ключовото предимство е, че вие сами можете да избирате съдържанието на красиво опакована кошница.

Адреси:

1) Младост 4 Бизнес Парк София сграда 10; 2) ул. “Йосиф Гурко” 9 ; 3) бул. “Янко Сакъзов” 32

0885 992 239

https://www.ciccione.bg/

“Котилото”: Балкански апетит и сръбска кулинария

Богата сръбска кухня, приятна обстановка, уют и топлина. Това обещава “Котилото” - класически сръбски ресторант с традиционни специалитети и отлично гостоприемство. Тук ястията притежават неповторим аромат и вкус директно от Лесковац - сърцето на сръбската скара. А през слънчевите дни (най-хубавите, които предстоят) клиентите могат да се насладят на вкусните предложения в очарователната лятна градина. Добрата храна и чудесният интериор превръщат Котилото в най-честия избор за любителите на балканската кулинария.

В кухнята твори главният готвач Далибор Маринкович – Даци, носител на златен медал от прочутия конкурс „Скариада” в Лесковац. Той приготвя всяка порция с любов и внимание, за да предостави на клиентите удоволствие още от първата хапка. Менюто включва най-известните сръбски ястия - бялата вешалица и апетитната плескавица с кашкавал са сред предпочитаните деликатеси на скара. Ресторантът разполага и с голямо разнообразие от салати и туршии, за да направи вашето кулинарно пътешествие още по-свежо. Виненият лист пък носи глътка наслада на всеки гост. А за финал ви очаква ароматна млечна баница по сръбски. Всяка лято “Котилото” предлага обновено меню с още по-интересни рецепти - гаранция за разнообразие и иновации.

Сред най-доволните клиенти на “Котилото” е сръбската фолк певица Драгана Миркович, която споделя впечатленията си за топлото отношения на екипа. А от страна на емблемите на тежката музика суперлативите са пак високи - легендите Рамщайн например признават дюлевата ракия на ресторанта за първокласна. Майсторът в кухнята Иван Звездев също се е ставал част от магията на заведението - заедно с главния готвач Даци приготвят 11 килограмова есетра. Друго ключово предимство на “Котилото” е непосредствената му близост до прохладната Витоша. Драгалевският манастир също е само на няколко минути път от ресторанта. Независимо дали се връщате от приключение в планината или просто искате да похапнете традиционни сръбски вкусотии, тук винаги можете да се почувствате като у дома си.

ж.к. Драгалевци, Витоша, ул. „Крайречна“ 26

089 773 6656

https://www.kotiloto.com/

Mezza Grill: Вкусовата магия на Близкия Изток

Кухнята на Близкия Изток разкрива цял нов свят на наситени вкусове и аромати, които разказват завладяващата историята на тези земи. Следвайки обичаите на Турция и Ливан, Mezza Grill предлага богата гама от неустоими традиционни ястия. Заведението съчетава привлекателен интериор, усмихнат екип и разнообразие от кулинарни предложения. Красивите декорации и внимателно приготвените порции веднага ви пренасят в едно мечтано за небцето приключение. Тук всеки почитател на международната кухня ще намери по нещо за себе си. А локацията на ресторанта е точно в живописния център на София.

Менюто на Mezza Grill ще ви накара да се влюбите в най-известните деликатеси на различни региони. Хрупкав фалафел и неустоима салата Табуле са част от изкушенията на Ливан. Кибето (кюфтенца от телешко мляно месо и булгур) също е един от отбраните специалитети. От турските вкусотии готвачите пресъздават известни кебапи, приготвени на скара - Адана, Шиш Таук и Искендер кебап, които се сервират с различна гарнитура. Заведението предлага и свежи салати и автентични мезета. Мутабалът например е традиционна патладжанена паста с тахан, а мухамарата - вкусен микс от печени червени чушки, орехи и нар. Тези апетитни разядки гарантирано ще допълнят вашето кулинарно приключение. А от списъка с десерти турската баклава и катмерът са любим избор на клиентите.

В Mezza Grill традиционните рецепти се сливат с авторски иновации и модерен стил. Богатата палитра от цветове, преливащи във всички части на интериора, носи много усмивки и добро настроение. Приятната музика ви потопя изцяло в магията на Близкия Изток. Целият екип на заведението се грижи да останете доволни от посещението си и да изживеете своята ориенталска приказка. Ако търсите място, където да се насладите на вкусна храна и да прекарате време с близки и приятели, Mezza Grill e правилното решение за вас. А в случай че искате да се похапнете от специалитетите вкъщи, ресторантът предлага и доставки.

София център, ул. ,,Ангел Кънчев" 19

0877 027 166

mezzagrill.bg

Неповторимо азиатско преживяване в 888 Taste Show Asian Cuisine

888 Taste Show Asian Cuisine е невероятна палитра от любими азиатски ястия, приготвени с майсторство и любов. Интериорът на ресторанта просто спира дъха - дървените щори, цветните японски ветрила и автентичните декорации водят директно към сърцето на Азия. Приветливият екип настанява клиентите на местата им, предварително аранжирани с традиционни купички за соев сос и дървени клечки за суши. Пред гостите стоят и красиви чаши за вино, които допринасят още повече за елегантния вид на заведението.

Готвенето е като любовта – трябват ти страст, желание и постоянство“. - главният готвач Петър Великов години наред следва това мото и създава оазис от наситени вкусове и усещания. Всяко ястие в 888 Taste Show Asian Cuisine е вдъхновено от мисията клиентите да останат доволни и отново да посетят ресторанта с усмивка. Започвайки от широка гама от сушита и грил деликатеси, стигайки до апетитни десерти, богатото меню носи вълни от наслада. Тук тайната на успеха е методът за готвене “робата” - близък до западния стил на барбекюто, който подчертава индивидуалния вкус на всяка порция. Ресторантът залага и на Тепаняки техниката, като така запазва специфичните аромати на месото и зеленчуците. А внимателно подбраният асортимент от коктейли и напитки допълва гастрономическото пътешествие в 888 Taste Show Asian Cuisine. Към него може да се отправите и онлайн, и да поръчате храна от сайта.

В този азиатски рай се предлагат 3 вида суши - авторско, фюжън и традиционно. А сьомговият тартар и пилето в ананас остават любими специалитети на гостите. Бенто боксовете също са един от най-честите избори за хапване - свежи комбинации от разнообразни ястия. Освен неустоими кулинарни предложения, 888 Taste Show Asian Cuisine включва и тематични вечери, за да гарантира максимално развлечение на гостите си. Някои от специалните събития са Робата грил, Суши вечер и Тепаняки вечер. Ресторантът е и предпочитана дестинация за тиймбилдинги, семейни събирания и честване на различни празници.

бул. „Витоша“ 89B

0882 963 194; 0024 440 888

https://888restaurant.bg/page/menu

Гласували общо: 1 потребители