Канелони с козе сирене, спанак и канапе от доматен сос

Знаеш, че споделяме с теб всички тайни от кулинарния свят. Ето сега на твоето внимание една специална рецепта на главния готвач на Тратория ll Maestro Giuseppe Verdi София. Според Марко Лукиари, който оглавява кухнята на веригата, шеф Атанас Раев е брилянтно попълнение и най-талантливият шеф в екипа му.

Какво ти е нужно:
Канелони - 0.050 гр.
Козе сирене - 0.220 гр.
Спанак - 0.120 гр.
Пармезан – за поръсване
Доматен сос  за презентация на ястието

За соса Бешамел:
Прясно мляко - 0.200 мл.
Масло - 0.030 гр.
Брашно - 0.070 гр.
Сол
Бял пипер

Начин на приготвяне:
Спанакът се сотира, маха се от огъня и към него се добавя козето сирене. Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Канелоните се пълнят със сместа с помощта на пош (конус за пълнене) или на ръка и се подреждат в съд за печене.

Приготвяне на соса:

В подходящ съд маслото се разтапя на бавен огън, след това се прибавя брашното, като се разбърква постоянно. При достигане на светло-кафяв цвят се добавя млякото, като отново се разбърква. При достигане на желаната плътност и гъстота на соса, съдът се маха от котлона. Сосът се подправя със сол и бял пипер на вкус.

Пастата се залива със соса и се поръсва с пармезан. Ястието се пече до готовност на 180 градуса. При сервиране на дъното на чинията се поставят няколко лъжици доматен сос, върху него се поставя порцията.

Всяка седмица шеф Атанас Раев приготвя по едно специално ястие, което не е включено в менюто. Кое е топ предложението на Trattoria ll Maestro Giuseppe Verdi София можеш да следиш  ТУК .

Знаеш, че споделяме с теб всички тайни от кулинарния свят. Ето сега на твоето внимание една специална рецепта на главния готвач на Тратория ll Maestro Giuseppe Verdi София. Според Марко Лукиари, който оглавява кухнята на веригата, шеф Атанас Раев е брилянтно попълнение и най-талантливият шеф в екипа му.

Какво ти е нужно:
Канелони - 0.050 гр.
Козе сирене - 0.220 гр.
Спанак - 0.120 гр.
Пармезан – за поръсване
Доматен сос  за презентация на ястието

За соса Бешамел:
Прясно мляко - 0.200 мл.
Масло - 0.030 гр.
Брашно - 0.070 гр.
Сол
Бял пипер

Начин на приготвяне:
Спанакът се сотира, маха се от огъня и към него се добавя козето сирене. Разбърква се до получаване на хомогенна смес. Канелоните се пълнят със сместа с помощта на пош (конус за пълнене) или на ръка и се подреждат в съд за печене.

Приготвяне на соса:

В подходящ съд маслото се разтапя на бавен огън, след това се прибавя брашното, като се разбърква постоянно. При достигане на светло-кафяв цвят се добавя млякото, като отново се разбърква. При достигане на желаната плътност и гъстота на соса, съдът се маха от котлона. Сосът се подправя със сол и бял пипер на вкус.

Пастата се залива със соса и се поръсва с пармезан. Ястието се пече до готовност на 180 градуса. При сервиране на дъното на чинията се поставят няколко лъжици доматен сос, върху него се поставя порцията.

Всяка седмица шеф Атанас Раев приготвя по едно специално ястие, което не е включено в менюто. Кое е топ предложението на Trattoria ll Maestro Giuseppe Verdi София можеш да следиш  ТУК .

Гласували общо: 1 потребители