No guilt ябълкови мъфини

Представяме ти рецепта за 12 супер апетни мъфина, които може да си приготвиш сам. Не се чувствай виновен, че са адски вкусни. Сподели с приятели!

Какво ти е нужно:
яйце - 1 бр
кафява захар - 200 г
олио - 75 мл
гъст айрян - 230 мл
пълнозърнесто брашно - 300 г
бакпулвер - 1 ч.л.
сода - 1/2 ч.л.
сол - 1/4 ч.л.
канела - 1 ч.л.
джинджифил, сух - 1 ч.л.
карамфил, млян - 1/4 ч.л.
ябълки - 300 г ( ~ 2бр )
кафява захар за поръсване - 2-3 с.л.


Първо си загрей фурната на 170С, за да не чакаш после.
Обели и нарежи ябълките на ситни кубчета (като зарчета за табла). Ако те мързи да
режеш можеш и да ги настържеш.
Счупи едно яйце в голяма купа и прибави към него 200г кафява захар. Разбий ги добре с
миксер, докато се получи гъст, пухкав крем. Това може да отнеме 2-3 минутки. Прибави
олиото и разбъркай. След олиото прибави айряна и разбъркай още веднъж. Спри миксера
и го прибери на място.
В отделна купа претегли 300 г пълнозърнесто брашно и към него прибави набухвателите,
солта и подправките. Пресей сухите съсавки над яйчената смес и разбъркай добре с
помоща на шпатула или голяма лъжица докато се получи гладка смес. Най-накрая прибави
ябълките и разбъркай.
Застели една тава за мъфини с капсули за мъфини. Ако нямаш капсули я намасли добре
със студено масло. Разпредели тестото в 12-те формички и прехвърли тавата във
фурната. Печи мъфините около 20 минути или докато станат златисти. Провери дали са
готови с клечка. Изчакай ги да се охладят и ги нападай.

По рецепта на майсторите от Amuse Bouche

Представяме ти рецепта за 12 супер апетни мъфина, които може да си приготвиш сам. Не се чувствай виновен, че са адски вкусни. Сподели с приятели!

Какво ти е нужно:
яйце - 1 бр
кафява захар - 200 г
олио - 75 мл
гъст айрян - 230 мл
пълнозърнесто брашно - 300 г
бакпулвер - 1 ч.л.
сода - 1/2 ч.л.
сол - 1/4 ч.л.
канела - 1 ч.л.
джинджифил, сух - 1 ч.л.
карамфил, млян - 1/4 ч.л.
ябълки - 300 г ( ~ 2бр )
кафява захар за поръсване - 2-3 с.л.


Първо си загрей фурната на 170С, за да не чакаш после.
Обели и нарежи ябълките на ситни кубчета (като зарчета за табла). Ако те мързи да
режеш можеш и да ги настържеш.
Счупи едно яйце в голяма купа и прибави към него 200г кафява захар. Разбий ги добре с
миксер, докато се получи гъст, пухкав крем. Това може да отнеме 2-3 минутки. Прибави
олиото и разбъркай. След олиото прибави айряна и разбъркай още веднъж. Спри миксера
и го прибери на място.
В отделна купа претегли 300 г пълнозърнесто брашно и към него прибави набухвателите,
солта и подправките. Пресей сухите съсавки над яйчената смес и разбъркай добре с
помоща на шпатула или голяма лъжица докато се получи гладка смес. Най-накрая прибави
ябълките и разбъркай.
Застели една тава за мъфини с капсули за мъфини. Ако нямаш капсули я намасли добре
със студено масло. Разпредели тестото в 12-те формички и прехвърли тавата във
фурната. Печи мъфините около 20 минути или докато станат златисти. Провери дали са
готови с клечка. Изчакай ги да се охладят и ги нападай.

По рецепта на майсторите от Amuse Bouche

Гласували общо: 1 потребители