22 карти Таро по стихове на Едгар Алън По

icon
Sofialive.bg
Източник: Sofialive

Вероятно помниш, че преди време те запознахме с красивото издание ПОезия - колекция с лирика на големия Едгар Алън По, илюстрирана от художника Атанас Атанасов. На 26 май той открива своя изложба в галерия Арте, на която ще представи 22 карти Таро, вдъхновени от стиховете на големия писател и поет.

Атанас Атанасов image

Картите Таро не са чужди за Атанас Атанасов - още преди години се появиха негови вариации, вдъхновени от художници като Бош, Мантеня и Леонардо. За настоящата изложба Атанас е приготвил 22 красиви рисунки по стиховете на По, включително и портрета на американския поет, както и няколко от подготвителните скици.

Атанас Атанасов image

Освен това, специално за букинистите ще бъде представено едно изключително колекционерско издание от 22 графични листа в кожена кутия с размери 33/16см, чийто тираж е само 11 броя и включва картите Таро по стиховете на Едгар Алън По, както и стандартно издание на картите.

Изложбата ще бъде открита на 26 май в 18:00 от проф. Станислав Памукчиев и друг наш любим художник - Ясен Гюзелев. Ще можеш да разгледаш творбите до 14 юни.