"Книгата на мечтите", се завръща с втора дата догодина

icon
Sofialive.bg
Източник: Фотограф: Никола Гюлмезов

След абсолютния фурор, който предизвика на премиерата си през ноември, вдъхновяващият мюзикъл за силата на любовта "Книгата на мечтите", се завръща с втора дата догодина. След бляскавото си първо шоу, семейният авторски мюзикъл днес влиза в продажба на билети за своето второ представление на 3 април 2024. Поради големия интерес и мащаба на оригиналната авторска българска продукция, мястото отново е Зала 1 на НДК. Билетите за деца са на цени от 44 до 80 лв., а за възрастни – от 66 до 120 лв. и се продават в мрежите на ticketstation.bg и eventim.bg, както и на Билетен център НДК.

"Книгата на мечтите" разказва вълнуващата история на млад мечтател, който открива в любовта силата да се справи с всички предизвикателства по пътя си. "Книгата на мечтите" е вълшебен мюзикъл с оригинална идея, авторска музика и огромен талантлив каст, който вече успя да омагьоса публика от всички възрасти на премиерната си дата. Впечатляващата хореография, брилянтната актьорска игра, вдъхновяващата музика и оптимистичният дух на мюзикъла предизвикаха публиката в Зала 1 на НДК да стане на крака за дълги овации, а тези, които не успяха да присъстват – да пожелаят да бъдат там на втората дата.

Фотограф: Никола Гюлмезов

В центъра на "Книгата на мечтите" е малкият Пат - сираче, което живее на улицата, но мечтае да стане изключителен цирков артист. Историята му се развива в Европа в началото на ХХ век, където по пътя си Пат се сблъсква с колоритни герои, страшен злодей и препятствия, важни уроци, верни приятел и с… голямата любов.

Режисьор на "Книгата на мечтите" е West Hyler, режисьор на бродуейските мюзикъли "Шрек" в Национална Опера и Балет, "Авеню Кю" и "Спонджбоб" в Столичен Куклен театър, както и на "Paramour" – първия мюзикъл на Cirque du Soleil, поставян на Бродуей. Спектакълът е копродукция между Fest Team – най-големият концертен и фестивален промоутър в страната, и Dance Station - популярният частен танцов център в България.


Фотограф: Никола Гюлмезов

Зад оригиналния сценарий на първия семеен български авторски мюзикъл "Книгата на мечтите" с пъстроцветен опит и развинтено въображение стоят Ана Дончева и Ралица Мерджанова. И двете дълги години се занимават с изкуство и танци – бивши елитни състезатели по спортни танци, част от националния отбор на България и професионални танцьори в Dancing Stars, Vip Dance и Bailando. Като драматург по идеята на "Книгата на мечтите" с тях работи и Александър Чобанов ("Под прикритие", "Дървото на живота", "Дяволското гърло") а композитори са Петя Данкова (Voice Academy ), Адриан Гугов (директор звук в Ню Бояна) и Александър Васев. За хореографията отговарят Ралица Мерджанова, Реми Тоин, криейтив консултант е Милен Данков. Сценограф е Елица Георгиева, а художник костюми – Сърджан Кръстевски.

Билетите за второто представление на "Книгата на мечтите" вече са в продажба от тук и на Билетен център НДК, премиерата на представлението е на 3 април 2024 в Зала 1 НДК, a проектът се осъществява с подкрепата на Столична община.

Научете повече на www.thebook.bg и в събитието във Facebook.