Къде зимува зимата

icon
Sofialive.bg
Източник: Sofialive

Владимир Донков подрежда снимки от Северния полярен кръг

Бързаме да кажем едно „Браво!" за добрата игра на думи в името на изложбата - и да не бяхме видели кадрите, със сигурност щяхме да идем. Но след като мернахме част от нещата, които младият фотограф е сгащил пред обектива си, със сигурност тази вечер Фотосинтезис е нашето място. Там Владимир Донков ще ни пусне по ледовете и снеговете под ниските облаци на полярните райони в Гренландия, шведска Лапландия и Норвегия. Сред тъмнина и температури до -40 градуса, понякога негостоприемна, но по-често щедра в цветовете си природа той прекарва осем месеца, за да ни покаже съвършените хоризонти на Арктика.

half_of_the_time_800

А който си мисли, че да нащракаш една красива природа е фасулска работа, жестоко се лъже - ето тук Владо задъхано обяснява какво са му коствали кадрите в Къде зимува зимата. И за да не е празнословен, тази събота (19 ноември) той организира семинара Пейзажната фотография - стратегия, екшън и светлина, в който ще обясни със свои думи как по-точно се снима цялата тази красота. Нито ти, нито ние обаче ще успеем да се вредим - от Фотосинтезис разбрахме, че залата вече е претъпкана, което означава само едно - Владо е толкова добър, че си заслужава дебненето тук и тук.

greenland-2010---ml---11_800

2011-abisko-winter-11_800

Къде зимува зимата е от 17 до 29 ноември в Арт център Фотосинтезис на бул. „Васил Левски" 57 (при ъгъла с „Паренсов"), ет. 2. Откриването е днес (четвъртък) от 18:30 часа

Мъжът е задължен, а на жената ѝ е неудобно да поиска сметката