Новата изложба на Нина и Иво Петрови: Моменти и усещания, за които мечтаем (СНИМКИ)

icon
Sofialive.bg
Източник: PR

За трети път семейството художници Нина и Иво Петрови представят изкуството си в галерия "Нюанс". С миналата изложба те успешно ни отведоха в романтично изгубения свят на Бел епок и "Великият Гетсби". Сега ни дават възможност да опознаем още по-детайлно техния светоглед, който остава верен на личните им възприятия чрез новата им експозиция, която бе открита на 16 април.

Стилът на Нина и Иво Петрови

Нина определя стила си като ретро поп арт и намира най-голямо вдъхновение в постерите от 20-те години, както и във фотографията от 50-те и 60-те години. По този начин се създава една своеобразна ретро атмосфера. Иво, от своя страна, твори в сферата на фигуралната живопис и се определя като силно повлиян от сецесиона. Творбите им са разпознаваеми сами по себе си, като характерно за Иво е вплитането на различни орнаменти в сюжета, докато за Нина са поп арт мотивите, както и почти невъзможността за зрителя да определи дали съзерцава фотография или картина, но в същото време картините им носят усещане за допълнение.

"Несъответствие", Иво Петров

Както те самите споделят, не работят в различни ателиета, напротив - вдъхновяват се един от друг и творческият процес процъфтява благодарение на работата им заедно. През годините би могло дори да се забележат конкретни цикличности, общи и за двамата, които са обединителна тема в картините им – силата на спокойствието, джаз клубовете от началото на миналия век, портрети, съчетани с абстракция.


Нина и Иво Петрови - готови да открият изложбата

Нина и Иво са повече от тандем. Те са още съученици в приложното училище в Трявна, състуденти в художествения факултет на Великотърновски университет, партньори в живота и творческо дуо. През годините имат реализирани изложби в Барселона, Париж, Москва, Виена, Истанбул, Тулуза, Лил, Хага, Амстердам, Страсбург и Люксембург.

Нина и Иво Петрови

"Профил", Нина Петрова

Повече за изложбата

Настоящата изложба в галерия "Нюанс" е различно наблюдение на моменти и усещания от едно не толкова далечно минало на Арт деко, за чиято естетическа есенция, освен артистите, мечтае и всеки един от нас.

Можете да разгледате впечатляващата им изложба в галерия "Нюанс" на ул. Иван Денкоглу 42 до 12 май.