Порцеланови бижута

icon
Sofialive.bg
Източник: Sofialive

Познати автори плуват уверено в непознати води

Тайната мисъл на изложбата с аксесоари Порцеланови бижута е да хвърли в дълбокото обичайните заподозрени от галерия Теста с материали, които са им малко Тъмна Индия. Единственият в компанията, занимавал се и преди с порцелан, е Красен Троански - неговите ангели видяхме в На светло през октомври, затова и предизвикателството към Красен сега е друго. Той за първи път посяга към бижутата, но ти да видиш само какъв е резултатът - бихме умрели от кеф да носим колието му лъжичка, обеците от съвсем истински бучки захар и брошката във формата на чинийка.

izlojbi-12_932_01
izlojbi-6_860
izlojbi-7_1007

Зарадва ни и фармацевтичният комплект на Калина Чанкова, както и герданите на Ангелина Цветкова от сякаш плетени на една кука елементи, окачени на нежна панделка. Със сладоледните фунийки на Нева Балникова отдавна сме си близки, а нямаше как да подминем и белите матирани цветя на Яна Танковска, които някак напомнят на флоралните мотиви по Саграда Фамилия.

izlojbi-5_853

Силвия Чанева се е хвърлила в синьо-сивата гама с усукани форми, висящи на прозрачна найлонова корда, но и Яна Юнакова е на вълна висулки - цилиндрични елементи, които добре познаваме от чашите й.

izlojbi-4_912


Димитър Делчев пък е подходил простичко към порцелановите си пръстени в ефектни цветове, а с колието от бели очила и черна дантела Димитър Петров ни обещава цяла серия от същото.

izlojbi-9_903

Всички тези красоти ще са в Теста поне до Нова година, така че мини, като тръгнеш за коледни подаръци.

Фотография Васил Танев

Това са нашите извадки. Къде искаш да се напоркаш?