Първа изложба във вход – изследване на входните пространства като потенциални галерии.

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

На 4 и 5 юли в малка жилищна сграда в центъра на София ще се състои нестандартно събитие. Това е първата от планирана серия изложби във входове на жилищни сгради, които целят да изследват входа като пространство с потенциал за повече изкуство и естетика, да преоткрият и развият неговите смисъл и функции.

Първото от тази серия събития ще представи по етажите на жилищната сграда различни видове изкуство – картини, фотографии, дизайнерски лампи и книги.

Докато авторите предоставят процент от продажбите за ремонтни дейности на входа, съседите ще имат възможност да проведат ежемесечното си събрание в приятна атмосфера, вдъхновени от изкуство и ентусиазъм, без напрежение и досада. Удобно настанени на масички и столчета, разположени на няколко освободени паркоместа пред входа, в компанията на летни напитки, музика и свежа декорация, те ще могат да обсъдят на воля въпросите по стопанисването на сградата. А който от тях желае може да предостави непотребни предмети от дома си за продан в импровизиран базар, като средствата отново ще отиват в касата на входа.

Събитието е само с покани и ще се състои в продължение на два дни, за да бъдат избегнати струпвания поради епидемичната ситуация в страната.

Авторите на проекта си поставят за цел да дадат нов имидж на входните пространства – да им вдъхнат характер като изкуството стане неразделна част от живота на хората, присъстващо не само в частните им домове.

Този забавен и нестандартен начин на събиране на средства за ремонт на входните пространства на жилищните сгради има истински потенциал да се превърне в хит, а всички домоуправители в столицата са поканени да кандидатстват за Изложба във входа и на техния адрес.

 


Информация за организаторите:

Проектът Изложби във входове е създаден от две дами с опит в интериорния и графичен дизайн, изящното изкуство и рекламата. Организацията им се нарича Вход В. и се занимава с интериори и най-различни креативни концепции. Сайтът е entrv.com и ще бъде представен на откриването на Изложба във входа №1 на 4 и 5 юли.

 

Информация за творбите:

Картините са дело на художничката Valeria Valencer, фотографиите на режисьора Атанас Христосков, лампите на Studio Zappriani, книгата на журналиста Даниел Ненчев „Идеи без граници“, книгата на пътешественика Анастас Анастасов „108 colors of India“.

 

 

 

Вход. В – Interiors and Creative concepts

contact@entrv.com

Василена Георгиева – 0885 401 870

Валерия Цанкова – 0886 933 535