SoExhibitions: В подкрепа на хижа Амбарица

icon
Sofialive.bg
Източник: Sofialive

Благотворителна фотографска изложба

Когато няма средства за съхраняване на обекти, сгради, комплекси или пространства с национално, културно, туристическо или историческо значение, често артистичните кръгове правят това, за което институциите не се досещат - полагат усилия за опазването на застрашените и забравените.

Константин Величков image
Фотография Константин Величков

Забравени ли? Напротив, хижа Амбарица има своята подкрепа от туристи, артисти и хора, на които им пука. Част от тях се събират за благотворителната изложба SoExhibitions: В подкрепа на хижа Амбарица. Шестима фотографи представят свои принтове в Soho от 14 октомври до 23 ноември. А всички средства от изложбата ще бъдат дарени за допълнителното възстановяване на старопланинската хижа.

"Основите на хижата са поставени преди повече от половин век, а днес всичко се крепи на изключителния дух на една троянка - Ема Гатева. Тя се бори за възстановяването и поддържката на този планински дом, който отваря вратите си широко за всеки посетител", алармират хората зад изложбата.

Симеон Патарозлиев image
Фотография Симеон Патарозлиев

Ако ти е интересно да видиш великолепни кадри от Стара планина и да разгледаш живописната природа около хижа Амбарица, отбий се идната сряда в Soho след 19:00. На място ще можеш да се запознаеш и със самата хижарка Ема, както и с авторите на фотографиите.


Фотографии горе: Иво Данчев (първата снимка), Владимир Донков (втората), Руслан Вакрилов (третата)