София комикс експо

icon
Sofialive.bg
Източник: Sofialive

Първата международна експозиция на комикса

Съюзът на българските художници и част от авторите на любимия ни комикс Дъга, чиито броеве грижливо пазим на тайното местенце у дома, ти представят първата международна експозиция на комикса София комикс експо. В продължение на цял месец ще можеш да видиш над 1200 творби на 170 художници от цели 16 държави.

bulgaria_873

В началото на септември организаторите ще ни зарадват с резултатите от конкурсния раздел, когато ще разберем и кой е носителят на Националната награда за принос в развитието и популяризирането на комикса в България за настоящата година. Както винаги, това не е всичко. Предстои международна научна конференция „Комикс, кино, анимация” на 4 и 5 септември, която сме сигурни, че ще бъде повече от интересна.

belgium_956

През втората седмица на месеца пък авторите на Дъга ще представят лекции и ателиета за млади артисти, в които ще се обсъждат теми, свързани с процеса по създаване на комикса. Най-добрите произведения в рамките на творческите ателиета ще бъдат наградени на 13 септември.

france_823


И един приятелски съвет от нас - не оставяй посещението на София комикс експо за последния момент, защото всичко се случва, а селекцията определено заслужава внимание.

Текст Деяна Узунова

Пионерът на зомби киното си отиде на 77