Tattoo Fest Sofia 2013

icon
Sofialive.bg
Източник: Sofialive

Ще ни влезе под кожата за дванайсти път

Когато още през юли пуснеш във facebook събитие с дати 5-и и 6 октомври и народът веднага започне да пита за билети, трябва да си или рок звезда някаква, или Tattoo Fest Sofia. С единайсет издания зад обилно нашарения му гръб, едва ли съществува заинтересовано лице, което да не знае отлично какво му се пише в предстоящите два дни на 4км. Ние минаваме просто да нахвърлим някои ключови моменти от програмата, която лицето Емил Сапаревски бе така любезен да обнародва по дни и часове вчера.

anonymous_tattoo_ricky_612
Татуировка на Рики Макджий от Anonymous Tattoo, САЩ

Ако отиваш на феста с намерение да си тръгнеш с една татуировка повече върху себе си, трябва да знаеш, че машинки ще бръмчат в ръцете на трийсетина български, македонски, американски и австрийски от печени по-печени майстори във всички стилове и техники под слънцето. Може би не е много редно да го казваме, но историята на Tattoo Fest Sofia помни не един и два случая чуждестранни артисти спонтанно да подаряват суперяките татуировки на случайни посетители, ама това е то да си на фестивал като на фестивал. Ако, обратното, обмисляш как да разкараш някоя стара картинка от скъпоценната си кожа, информация и консултации също ще бъдат налични и всичко ще бъде наред.

tattoo_4_720

В случай пък, че криеш някъде по тялото си истинско произведение на изкуството (и то ти е нарисувано от някое от участващите в тазгодишния фест студиа), най-добре ще е, струва ни се, да го покажеш на цялото братство в конкурсната част. По ред на извикването им от журито, категориите са: (от 15:20 нататък в събота) цветна татуировка, голям проект, old school и направена на място; (след 15:00 в неделя) японски стил, черно-бяла и пак направена на място.

А ако не просто притежаваш зашеметяваща татуировка, ами си и мацка със забележителен личен стил и присъствие, ще сме ти страшно благодарни да се явиш пред очите ни в събота от 16:15 на Miss Tattoo. Ей за онази корона на снимките по-горе си говорим (плюс награди за абсолютно всички претендентки).


petar_mihalchev_720
Петър Михалчев (фотография Драга Сапаревска)

Да допуснем за миг обаче, че кожата ти (засега) смята да си остане такава, с каквато те е майка родила, и да си зададем въпроса има ли нещо интересно, което Tattoo Fest Sofia 2013 би могъл да предложи на твоето внимание. Няколко отговора ни хрумват веднага. Първият е Петър Михалчев, известен като най-татуирания готвач в България, публикуваме по-горе за доказателство откъс от него. Известен е също със сушито, което свива и което ще участва в неговото „екстремно кулинарно шоу" (от 17:00 в събота, от 13:30 в неделя). Естествено, че ще може и да дегустираш.

this_burning_day_800
This Burning Day (фотография Драга Сапаревска)

Като втори вариант се сещаме за Miss Vanity от Атина, която ще посети столицата ни за пореден път, за да гълта огън, да върти факли в дългите си голи ръце, да изтръгва искри от металните си доспехи и да нажежава положението около себе си без никакви задръжки. Може да се пласираш и на ревю на готик дрехи, аксесоари и бижута, да попаднеш на калиграфско шоу върху женско тяло, а в ранната неделна привечер да разнообразиш и с малко скейт пънк рок от Piranha или мелодичен метълкор от This Burning Day.

Tattoo Fest Sofia 2013 е на 5-и и 6 октомври в Парти център 4км.
Входът е 15 лв. за един ден и 25 лв. за целия фест.

Вратите отварят в 12:00 и в двата дни, графикът по часове е тук

Текст Стела Вълкова
На снимките най-горе: Eminimal Tattoo Studio, Македония; MIss Vanity; корона S-MOON-S

 

Обича сивия си куфар за шарени пътешествия, с който й се иска да обиколи света