Тук и до края на света

icon
Sofialive.bg
Източник: Sofialive

Когато пътешественицитe са фотографи

Тази изложба не е като другите - повечето участници не са прота, жанровете са всякакви, а самите работи не са качени по стените на галерия, а буквално висят във въздуха. Освен това, като разгледаш 60-те зрелищни пана, сякаш си обиколил не Моста на влюбените, а целия свят. Или поне по-красивата му половина.

foto_most_ndk_12_800

Зашеметяващото усещане дължим на авторите Андрей Павлов, Бранимир Матов, Владимир Игнатов, Вяра Йолова, Габриела Иванова, Даниел Вълчев, Диана Иванова, Диана Рачева, Дилян Марков, Деница Иванова, Елена Кръстева, Елена Павлова, Елина Нинова, Иван Тенев, Лора Василева, Мария Чуркина, Николай Хараламбов, Петър Янкулов, Пенка Влахова, Пламен Иванов, Росица Антонова, Светлин Софрониев и др. Повечето от тях може и да са любители фотографи, но са истински професионалисти в пътешествията. Другото им хоби, освен пътуванията из приказни места, е да споделят видяното в Намибия, Аржентина, Непал, Камерун, Индия, Боливия и още десетки познати и непознати страни от четири континента във photo.bg. Фотографът Петър Янкулов избира най-добрите кадри „напълно субективно", а резултатът е вече третата забележителна експозиция.

foto_most_ndk_4_800

Тази година изпратените фотографии от различни точки на планетата са толкова много и толкова качествени, че България присъства само с две (актуални) снимки. Останалото е пищна и любопитна смесица от цветове, форми, гледни точки и детайли от близки и далечни дестинации. Лицата не са много, но ги запомняш - аржентински гаучо, китайски рибари, непалски саду, хаванска Жулиета, а изумителните пейзажи - от Игуасу, Порто, Ангкор Ват и т.н. са като от онези списъци с места, които трябва да видиш, преди да умреш.

foto_most_ndk_10_800


В случай че някоя от фотографиите ти хареса толкова много, че ти се прииска да си я гледаш и вкъщи, се отбиваш през щанда в средата на моста, избираш размер и правиш поръчка. Ако държиш на оригинално пано (1,20 на 1,80 м), имаш го - ще се продават в края на изложбата, най-вероятно на 15 септември, на съвсем достъпни цени.

За подробности следи тук

Текст Ани Василева / Фотография Галя Йотова

Братята, маркирали киното през последните 30 години