Вокален уъркшоп с Павел Терзийски открива серия от образователни работилници по музика и саунд дизайн

icon
Sofialive.bg
Източник: Павел Терзийски

Вокален уъркшоп с Павел Терзийски открива серия от образователни работилници 
по музика и саунд дизайн на БигБанда в Гьоте Институт

 

Инициативата е част от проект за популяризиране на артистичния продукт на независимата сцена

 

Уъркшоп по вокални техники с Павел Терзийски на 19 април в Гьоте институт е част от серия образователни събития по музика и саунд дизайн , инициатива на творчески колектив Биг Банда. 

Сесията е отворена за всички желаещи да почерпят от опита на Павел Терзийски - един от най-ярките и неконвенционални вокалисти в България, който работи с гласа си като с инструмент, използва иновативни и предизвикателни техники и не се ограничава жанрово. Само преди броени дни той представи и най-новата си авторска песен “С теб”. Входът за уъркшопа по вокални техники е свободен и с предварителна регистрация на https://forms.gle/RrwxCoqpchTtRmUU8


Партньори на Биг Банда в серията творчески работилници са Гьоте Институт, където са планирани 5 отворени тематични ателиета по музика и звук и НБУ, където ще бъдат проведени два мастър класа по музика и картина за студенти от Бакалавърска програма Анимационно кино.

Работилниците са част от по-мащабен проект на Биг Банда, финансиран от Национален фонд “Култура” за създаване на творческо пространство, приобщаващо независимите артисти към по-големи публики с помощта на технологиите. Програмата и темите на събитията ще бъдaт публикувана на официалния уебсайт  и във фейсбук страницата на колектива.

В дългосрочен план в рамките на проекта са залегнали още няколко основни направления:

●     Small Sessions:

Виртуална музикална сцена, целяща да достигне до максимален брой потребители чрез официалния YouTube канал на Биг Банда. Изпълненията на музикантите и формациите, свирещи в  мултимедийното студио на организацията, се записват  на живо във видео и аудио формат и се смесват в реално време докато трае изпълнението. Инициативата предоставя на артистите завършен продукт - мултимедиен клип и аудио запис за лично ползване.

 

●     Conversessions:

експериментален аудио-визуален формат, място за среща на двама музиканти, които разговарят с изразните средства на техните инструменти.

 

●     ПУК:

онлайн видео уроци, излъчвани в официалния YouTube канал на Биг Банда, целящи да запознаят аудиторията с различни аспекти на създаването, записването и обработката на музикални произведения,музика и звукова среда към анимационно, игрално кино, театър и танц. ПУК включва и интерактивна възможност за въпроси и отговори (стрийминг Q&A сесии), която подкрепя развиването на нужните умения сред най-активните потребители.

 

Кой стои зад творчески колектив Биг Банда?

Биг Банда е общност от независими музиканти и визуални артисти. Основният ѝ екип се състои от петима членове, действащи в Биг Банда Студио в София, България - Александър Евтимов, Александър Даниел, Ивайло Стефанов, Михаил Йосифов и Павел Терзийски. Заедно и поотделно те непрекъснато работят по оригинална музикална продукция за множество анимационни и късометражни филми, както и за театрални и танцови продукции, някои от които международно признати.

Повече информация за дейността на Биг Банда и членовете на колектива може да бъде открита на официалния им сайт www.bigbanda.org

 

Биг Банда във Facebook:
https://www.facebook.com/bigbandacolective

 

Биг Банда официален YouTube канал

https://www.youtube.com/channel/UC5ju4Y4p9YfIIEoVwETzyyw

 

Страница на Павел Терзийски

http://pavelterziyski.com/

 

Павел Терзийски във Фейсбук:

https://www.facebook.com/pavelmusicpage

 

Последвайте и новия Инстаграм профил на Биг Банда тук:
www.instagram.com/bigbandacollective

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”

Партньори: Гьоте Институт и Нов Български Университет

Продуцент:  Саундскейпърс