10 хубави мисли на Цветана Манева

icon
Sofialive.bg

1. "Прагматизмът доведе до цинизъм, до бруталност, до арогантност, до високомерие, до лъжи…"

2. „Вярвам във възмездието и живея така, че да не го предизвиквам.“

3. "Преди си мислех, че човек след 60 години вече е отписана работа, но е хубаво, че съм грешила."

4. "За мен провал е когато не съм си свършила работата. Тогава считам, че съм се провалила. Че не съм постигнала това, което съм искала. Не че съм се вкопчила и искам да е непременно успех. Аз съм много взискателна и критична към себе си. Винаги откривам, че не съм оценила нещо по пътя, докато съм си вършила работата. И това е, че прекалено съм мислила за крайната цел. И съм пропускала това, което се е случвало по пътя. Така че за мен провала е нещо полезно."

5. "Ако искаш един мъж отново да дойде при теб, никога не го питай къде отива и кога ще се върне."

6. "Знам, че никой не може да ми помогне. А вероятността да се спекулира с емоционалния ми пик е по-голяма от всичко останало. Не бих могла да понеса съжалението. За мен няма нищо по-обидно от това да те съжаляват."

7. "Завистта е по-градивно качество от скромността."


8. "Три неща научих от мама - никога да не пропускам да казвам "Обичам те", когато ми се иска да го кажа, да не поемам вина за неща, които не съм извършила, и да казвам истината."

9. "В театъра способността да извършиш пътешествието към себе си е много богата, защото става чрез драматургията – истините, открити от други, напечатани на хартия."

10. "Младостта е нещо чудовищно, което никога няма да се върне."