Два патлака

icon
Sofialive.bg

Още един черно-бял тандем, който ръси остроумни шеги, докато изпразва поредния пълнител. И отново имаме клиширания момент с несъвместимите характери, които в последствие се оказват екипът мечта. Този път и двамата - Марк Уолбърг и Дензъл Уошингтън, са агенти под прикритие, като всеки от тях знае, че колегата му не е този, за когото се представя. Предстои им важна мисия, след която по петите ще ги следват както разбеснели се латиноси, така и ЦРУ служители с ледени физиономии.

2_guns_1024

Двата патлака Марк Уолбърг и Дензъл Уошингтън са на крачка зад „смъртоносните оръжия" Мел Гибсън и Дани Глоувър. Магнетичното им присъствие на екрана, получило едно рамо от стабилните поддържащи актьори (Бил Пакстън, Пола Патън и иконата в полицейския жанр Едуард Джеймс Олмос) и от добрата режисура на исландеца Балтазар Кормакур (Контрабанда), помага на филма да излезе с едни гърди пред клишето „глуповата екшън комедия".

с една дума

ПАТЛАК. Парабелум, познат още като P08 или Люгер, е сред най-ценните хладни оръжия, които се произвеждат днес. Патентован е от австрийския конструктор Георг Люгер през 1898-а и е влязъл в производство две години по-късно. Колекционерската цена на някои експонати, използвани по време на Първата и Втората световна война, надхвърля 1 милион долара.

{{trailer}}

Текст Здравко Григоров