Кои са най-очакваните ТВ сериали тази есен?

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

От царуването на Екатерина Велика, през проблемите в отношенията между мъжете и жените в една съвременна новинарска програма, та до постапокалиптичните времена, в които хората са изгубили способността си да виждат – те са тук. Сериалите, които нямаме търпение да видим тази есен.

 След неуспоримия успех на HBO и Netlix, желаещите да създадат стрийминг платформи предлагащи оригинално съдържание се умножиха. Миналата година от Amazon инвестираха значителна сума за продукции за тяхната стрийминг платорма - Amazon Prime Video. Тази година в надпреварата се включват Apple и Disney.

Видеострийминг платформата на техноличния гигант се нарича Apple TV+ и ще се развива чрез създаването на оргинална продукция: филми и шоу програми. Стрийминг телевизията стратира на първи ноември и ще е достъпна за всички притежатели на устройство Apple в над сто държави (засега без Китай). Цената е 4.99 долара на месец.

За разлика от Netflix, сериалите няма да бъдат пускани наведнъж, а най-много по три епизода, като след това - по един епизод на седмица. Аз не съм фен на чакането за нов епизод от любимия сериал, но щом така са решили...

Най-отличаващите се заглавия са две. Предполагам вече сте попадали някъде на информацията за нов сериал с Дженифър Анистън и Рийз Уидърспун, чиито епизоди струват повече от последния на „Game of Thrones“. Това е сериалът „The Morning Show“, чийто сюжет ще ни отведе към #MeToo, но от малкия екран: един от водещите на сутрешното шоу (в ролята Стив Карел), е обвинен в сексуално посегателство над една от репортерките в предаването (Рийз Уидърспун). 

След голямата рекламна кампания, няма как да не сложим продукцията в графата „очаквани с нетърпение“.

Другата интересна продукция носи заглавието „See” и е режисирана от Франсис Лорънс, работил по „Аз съм легенда“ и „Игрите на глада“. Сюжетът на сериала е постапокалиптичен и разказва за времена, в които след опустишителен вирус са оцелели единици, но изгубили зрението си. Главният оцеляващ е Джейсън Момоа.


Стрийминг услугата Desney+ стартира на 12 ноември. Тя ще е малко по-скъпа от тази на Apple – 6,99 долара на месец и щe вĸлючвa цялoтo cъдъpжaниe нa компанията, както и големите пpoдyĸции oт cвeтoвнoтo ĸинo.

Първата оригинална продукция е наистина впечатляваща! Става въпрос за Star Wars сериал наречен The Mandolorian“. Главният герой в продукцията е изигран от Педро Паскал, а действието се развива след „Завръщането на джедаите“.

Кои други нови продукции очакваме с нетърпение?

Лимитираният сериал с участието на носителката на „Оскар“ Хелън Мирън „Екатерина Велика“, ще можем да гледаме от 3 октомври по HBO GO.

В четири части, сюжетът на драмата разказва за политически бурния и сексуално нажежения двор на руската императрица Екатерина Велика, която владее върховна власт в цяла Русия в продължение на почти половината на 18 век. Продукцията на HBO и Sky се фокусира върху живота на Екатерина към края на царуването й по време на страстната й афера с княз Григорий Потьомкин.

 Пак по HBO, но от 20 октомври с интерес ще гледаме и „Пазителите“ от създателя на „Изгубени“ (Lost), Деймън Линдлоф. Историята се развива в град Тълса, Оклахома, където местната полиция е тероризирана от култ от „маскирани отмъстители“, носещ названието „Седмата кавалерия“. За да се справят с нападенията, полицаите също започват да прикриват своята идентичност и да патрулират в града с маски.

 Ще кажа само едно име: Ан Хатауей. Тя е истински герой. Спря алкохола, забременя и разби лятото с комедията „Мошенички от класа“. Какво още може да има ли? Ами сериал, например. Amazon Prime Video пускат от 18 октомври лимитирания сериал „Modern Love“, вдъхновен от едноименната рубрика на The New York Times, , и в който освен Ан, ще видим и Тина Фей, Дев Пател, Джулия Гарнър и Анди Гарсия. Епизодите са осем, като всеки от тях е с продължителност от около 30 минути.

Имаме и нови серии на утвърден сериал, които също чакаме с нетърпение да видим!

Близо две години минаха от сезон три на „Mr. Robot”, време през което Рами Малек успя да изиграе Фреди Меркюри в „Бохемска рапсодия“ и да спечели "Оскар" за ролята. 

Предполагам, че феновете на сериала вече са запознати с датата, на която „Mr. Robot“ се завръща на екран за своя четвърти, последен сезон. Тя 6 октомври, но за територията на САЩ. В България предходните три сезона гледахме по HBO, така че не виждам причина да традицията да не продължи. Все още обаче няма информация дали премиерата и нас ще бъде същата като зад Океана.

Ако не сте го гледали, имайте предвид, че през 2016 г. „Mr. Robot“ печели „Златен глобус“ и „Еми“ в категорията „драма“.

Приятно гледане!