Българският музикант Жан Мар представя последния си сингъл "Fallin'"

icon
Sofialive.bg
Източник: Фотограф: Георги Врабчев

Българският музикант и изпълнител Жан Мар представя последния си сингъл "Fallin'" и видеоклипа към него. В песента той разказва как белезите, останали в душата от отминалата любов, могат никога да не бъдат заличени и мисълта за този човек винаги да те преследва.

"Историята на песента е за усещането, че някой мисли за теб, въпреки месеците и годините, които са отминали след последната дума помежду ви. Усещането, че въпреки разделени и в обятията на друг, белезите са тънката нишка на свързване между хората." – разказва певецът.

Песента е препратка към звука на рок музиката от 2000-та година. Текстът и музиката са дело на самия Жан Мар, за аранжимента се доверява на Ташо Колев (Jeremy?), а записите прави с Георги Станев (Гого).

Фотограф: Георги Врабчев

За клипа към "Fallin'" Жан Мар работи с режисьора Георги Врабчев, в който той показва момиче и момче в разгара на любовта си сред красотата на златната есен. В края на песента обаче става ясно, че това са само спомени, които минават през главата на изпълнителя, и за които той мисли не с тъга, а с усмивка. Фразата в парчето "Ако падна, ще ме види ли някой" символизира чувството, че понякога, когато летим, всъщност стремглаво падаме и се сблъскваме с реалността.


От началото на годината, Жан Мар често прави съвместни концерти с няколко родни рок групи, а през март тази година всички те се обединиха в кампания против насилието над жени - "Мъже против насилието". Това не е първата кауза, която певецът подкрепя с музиката си. Миналата година той посвети песента си "Ain`t Just a Thing" на превенцията на рак на шийката на матката.

За Жан Мар

Фотограф: Георги Врабчев

Жан Мар, който от години живее и твори в Швейцария, преди 8 години се прочу с песента си "Спомени" по стихове на Петя Дубарова ("Недосегната"). С талантливата поетеса, напуснала твърде рано този свят, го свързва къщата – днес музей, в Бургас, построена преди години за неговия дядо – първият ѝ собственик. Жан се познава със сестрата на Петя – Елица, а за песента по стиха на Дубарова казва, че тя "сама го е избрала".

По майчина линия семейството на Жан Маринов е от Бургас. Жан е правнук на Руси Кожухаров, командир и основател на първата пожарна команда в Бургас. Жан е племенник на Иван Кожухаров (Черното) – български художник-график.