Четвъртото авторско парче на соло проекта на Гриша Георгиев –GREESH

icon
Sofialive.bg
Източник: Projector Plus

Четвъртото авторско парче на соло проекта на Гриша Георгиев –GREESH излезе на 8 декември (петък) в 11:00 с премиера в YouTube със звънкото име "Звук". Мултиинструменталистът, познат и от други формации като No More Many More, Saint Electrics, Dokle & Greesh и алтернативния култ Матакка/Портокал, вкарва публиката в още едно фънки приключение с новата песен от колекцията на неговата солова кариера.

Звукът на удоволствието от живота и перфектното състояние на духа, съчетани в една песен, ни изправят на крака и ни връщат обратно в 70-те години, изпълнени с диско и фънк ритми. За това парче GREESH черпи вдъхновение от Sly And The Family Stone, Talking Heads, The Meters и Funkadelic.

Както във всяка останала соло песен в репертоара му досега, мултиталантът записва и изпълнява сам всички инструменти и вокали на "Звук", а мотивът от фолклорната песен "Тежко му, горко му", който находчиво и модерно е вплетен в парчето, е в изпълнение на Димка Имандиева и Паулина Веселинова.

Снимка: Projector Plus

Артфънк сингълът е в типичния стил на GREESH не без магията на любимото на артиста народно читалище в гр. Харманли и с помощта на Константин Райдовски и Димитър Димитров. Продуцирана през есента на 2023, песента е част от дебютен едноименен албум, който предстои да излезе догодина. Съучастници в "Звук" на GREESH са и Йоана Кунева на бас и Николай Джоков-Никсън на барабани.

Режисьор на видеото е Николай Цветков от Ronin.Cinema.House, който заснема хипстърския клип в Box Studio в София с участието на екзотичната танцьорка Лорета Матейна-Фънки, любим приятел Пресиян Иванов, актрисата Василена Караманлиева, гримьорката Йоли Русанова и на самия Гриша Георгиев.


Сингълът "Звук" и неговият цветен видеоклип вече могат да бъдат видяни в YouTube канала на GREESH.

В същата вечер от 21:30 бар Родерик ще приветства и премиера на живо на новото парче.