Любимите банди на известните футболисти

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty Images/Guliver

Известните футболни звезди са хора като нас. Те също имат напълно човешки хобита, които включват слушането на хубава музика. Много от тях дори са споделяли публично какво обичат да слушат в свободното си време, когато не играят футбол. Свикнали сме да залагаме на тях в палмс бет, но днес ще ви ги представим в една по-различна светлина.

И така, какво обичат да слушат някои от най-големите футболни звезди?

Световният шампион с Испания и легенда на Барселона Андрес Иниеста споделя, че британската рок група Kasabian е сред големите му любимци. През 2010 година Иниеста признава, че парчето “Club Foot” на британците е било вдъхновение за Испания за спечелването на световната титла .Той дори отправя покана към музикантите да му гостуват, за да изпият няколко бири край басейна до къщата му.

Петкратният носител на “Златната топка” Кристиано Роналдо си пада по романтичните мелодии. Португалецът признава, че харесва певци като сър Елтън Джон, Джордж Майкъл и Фил Колинс. Харесва обаче и бразилска музика, която го зарежда с енергия.

Дейвид Бекъм си пада по поп музиката. Неговият бивш съотборник в Пари Сен Жермен Златан Ибрахимович разкрива в интервю, че Бекъм е обичал да слуша изпълнители като Джъстин Бийбър и Селена Гомес, макар и те да са любимци главно на тийнейджърите. Обича обаче и Джонас Брадърс.

Лионел Меси от друга страна си пада най-вече по музика, идваща от неговия роден континент Южна Америка. Аржентинецът обожава да слуша кумбия, което е музикален жанр, възникнал в Колумбия и Панама. Един от любимите му певци е Серхио Торес.

Бразилската звезда Неймар обича бразилска музика, което надали е изненада. Нападателят на ПСЖ дори се е снимал в клипове на известни музиканти, като например Густаво Лима.


Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни обожава рок музиката. Той е луд фен на Stereophonics, но освен това обича Arctic Monkeys, Брус Спрингстийн, Кат Стивънс и други. Дори си е татуирал на ръката заглавието на един от албумите на Stereophonics - Just Enough Education to Perform.

Марио Гьотце е човекът, който донесе световната титла на Германия с победен гол срещу Аржентина на Мондиал 2014. В интервю за GQ той споделя, че със съотборника му в националния тим Марко Ройс са имали навика да слушат Джъстин Бийбър преди мачове. Той обаче си пада и по хип-хоп, а сред любимите му артисти са Snoop Dogg, Lil Wayne и The Black Eyed Peas.

Стигаме и до Златан Ибрахимович. Шведската легенда все още играе на високо ниво, защитавайки цветовете на Милан. В интервюта той е споделял, че е голям фен на шведския рапър Timbuktu. Обича и певеца Алфа Блонди, а любимият му жанр е регето. Той обаче избягва да го слуша преди мачове, тъй като не му действа достатъчно мотивиращо.

Пеп Гуардиола е един от най-добрите треньори в историята на футбола. Мениджърът на Манчестър Сити си пада по добрия рок, а преди време той надъхваше футболистите си с парчето “Viva La Vida” на Coldplay. Тази песен често можеше да бъде чута в съблекалните на “Камп Ноу”.