Марк де Клайв-Лоу и Шарлийн Хектор

icon
Sofialive.bg
Източник: Sofialive

Новият Хърби Хенкок води за ръка една от най-мощните дами на британската соул сцена

Марк е роден в Нова Зеландия, майка му е японка, но от доста време живее в Западен Лондон. Учи класическо пиано от 4-годишен, после минава през задължителната джаз фаза, а през цялото време слуша хип-хоп за собствен кеф. Преди да кацне на Острова, се отбива през Куба, където е отвян от местната музика, и с цялата тази зверска подготовка почва да прави бесен ню джаз и броукън бийт.

Бачкал е с Бъгз Ин Ди Атик, Лорийн Хил и британеца Омар, а дебютният му Six Degrees (2000) получи похвали дори от леко консервативния вестник Times. Досега е врътнал близо 200 рилийза и е автор на популярните вечери Freesoul Sessions в шикозното лондонско свърталище Jazz Café.

Шарлийн Хектор пък е сред вокалистките на Бейсмънт Джакс и хвана славата за шлифера с римейка си на „I Wish I Knew How It Would Feel to Be Frее" на Нина Симоун. Парчето бе използвано за реклама на Coca Cola барабар със самата изпълнителка и това даде солидна засилка на следващия й сингъл „Holding Me". Засега соул дивата още не е извадила цял албум, но дебютната й малка плоча Expressions се появи сравнително скоро - на 1 март 2011-а.

Марк де Клайв-Лоу и Шарлийн Хектор са на 19 май (четвъртък) от 22:00 в Sofia Live Club.
Предварителните билети са по 10 лв. на
www.eventim.bg,
а в деня на концерта ще са с петарка отгоре.

Фотография: Jan T. Sott