Morcheeba оставиха душите ни до морето (СНИМКИ)

icon
Sofialive.bg
Източник: Георги Ачов

Вторият от поредицата концерти на Burgas Summer live се проведе на 6 август, на морската гара в Бургас. Лично аз го чаках с нетърпение, главно заради Morcheeba и Roisin Murphy.

Ден преди концерта, обаче, организаторите обявиха, че лудата ирландка, която толкова много обичам, се е разболяла и няма да пее в Бургас. Това, да си призная честно, малко ме разочарова, както предполагам и много от феновете, които негодуваха в социалните мрежи. Може би беше и причината за не толкова многобройната публика на фестивала. Все пак реших, че останалите банди си заслужават и се запътих с бодра крачка към бургаското пристанище.

Организацията на ивента ме изненада приятно. Бързо и безпроблемно влизане, щандове с разнообразни напитки и храна на нормални цени, страхотна атмосфера, усмихнати шарени хора, море, залез и хубава музика. Почувствах се на правилното място.

БГ НАЧАЛО

В 18:30 ч на сцената излязоха нашите хора от Phuture Shock с прекрасната Деси Андонова. Те бяха чудесна загрявка за вечерта, която продължи с английския модел и майка на пет деца Sophie Ellis -Bextor. Тя излезе точно на залез слънце и диско танците започнаха. Когато запя „Like a prayer“ на Мадона, публиката избухна. Sophie Ellis-Bextor остана очарована от нас и обеща, че това няма да е последната ни среща. Завърши с двата си най-големи хита „Crying at the Discotheque“ и „Murder on the dancefloor“ и дълго време благодареше на публиката, която я изпрати с бурни аплодисменти.

ОТКРИТИЕ

След нея на сцената се качи Oscar and the wolf. Това е прозвището на белгийския артист Макс Коломби. Неговото участие на фестивала беше предвидено за 12 август, но отменянето на датата и липсата на Roisin Murphy го доведоха по-рано в Бургас. Признавам си честно не бях слушала нищо негово, но след тази вечер той има още един фен в мое лице. Музиката му, електро поп с елементи на инди рок, и силното му присъствие на сцената вдигнаха още повече градуса на настроението и вече всички очаквахме с нетърпение кулминацията на вечерта – Morcheeba. Те се качиха на сцената малко преди полунощ и взривиха публиката.


MORCHEEBA КРАЙ МОРЕТО

Очарователната Скай беше облечена в екстравагантен тоалет, който се похвали, че сама е ушила, и голямата черна шапка. Започнаха с една от любимите ми песни “The Sea”. Подканяше ни да се включваме и ни оставяше да пеем сами. Опита се да научи думи на български, но стигна само до „Благодаря“ и „Добър вечер“. Малко след полунощ, всички заедно пяхме Happy Birthday на клавириста на бандата. В края на концерта, Скай се скри зад сцената, върна се подтичвайки и облекчено ни сподели, че е свалила високите токчета и сега се чувства чудесно. Заскача като малко момиченце, погледна ни дяволито и запя началните строфи на „Rome wasn’t built in a day“. За бис ни подариха “Blindfold”.

Тръгнахме си усмихнати, все още чувайки в главите си мекия глас на Скай. И може би, както пее тя, всички ние оставихме по малко от душата си там долу на морето.

 

Още снимки и вълнуващи кадри от концерта може да намерите в Licata.bg

*Снимки за ЛИЦАТА.БГ – Георги Ачов.

Автор: Цветелина Цветкова