От 17 ноември Sofia Christmas Fest пренася магията на празничния дух пред НДК

icon
Sofialive.bg
Източник: Sofia Christmas Fest

От 17 ноември до 17 декември коледният дух ще завладее всички посетители на Sofia Christmas Fest, чийто вход ще бъде безплатен.

За втора поредна година Sofia Christmas Fest ще ви отведе в свят от вълшебства, радост и коледно настроение. В рамките на един месец пространството пред НДК ще бъде превърнато в приказно коледно градче с атмосфера на празнична магия. Ръчно изработени подаръци, сладки изкушения, богатство от вкусотии, греяно вино, празнична атмосфера, разнообразна програма – ще откриете всичко, което ще направи оставащите дни до Коледа още по-специални.

Официалното откриване ще се проведе на 17 ноември от 18:30 ч. в пространството пред НДК, до Кино Кабана. Гостите ще могат да се насладят на огнено шоу, живи изпълнения и предколеден куиз с много награди, сред които ваучери за вечери в изискан ресторант, самолетни билети или друга туристическа услуга, книги и още много изненади. Голямата изненада за всички посетители ще бъдат изпълнители от сезон 10 на Гласът на България.

На Sofia Christmas Fest ще откриете широка гама от преживявания. От класическите коледни атракции до новаторски развлечения. За децата ще има специално изградени атракциони, а за техните родители - кътове с разнообразна храна, както и открита сцена, на която в продължение на един месец ще се изявяват млади таланти, творци и детски формации. Една от най-привличащите атракции е холандският гранд карусел от 1840 г., претърпял 4 реставрации и гостувал на най-известните Коледни базари в Европа.

Чрез арт базарите Sofia Christmas Fest подкрепя различни местни общности като дава поле на български изложители и възможност на посетителите да се запознаят с изработките на занаятчии и ценители на ръчното творчество и изкуства.

Освен с развлекателен характер, фестивалът ще е място, където всеки може да сподели своята щедрост и да подкрепи две благотворителни инициативи. От 17 ноември до 19 ноември Сдружение "Деца с Онкохематологични заболявания" ще продава ръчно изработени сувенири и аксесоари, а чрез продажбата ще се осигури част от нужното финансиране на множеството дейности, с които се подкрепят децата с онкохематологични заболявания и техните семейства. От 20 ноември до края на фестивала всеки, който има възможност, може да подкрепи каузата "От дете за дете - Стани таен Дядо Коледа" като дари подарък или лакомства за някое уязвимо дете. В къщата на "Ротари България" можете да донесете своята магия, която след това ще бъде предадена на тези деца.


Фестивалът се организира с подкрепата на Столична община, Столичен общински съвет и Пазари Възраждане!

Организатор BSG Media.

Фестивалът ще бъде отворен за посетители от 11:00 до 22:00 часа. Вход свободен!

Програма за събитията може да следите тук.