Усилете звука за Let it Play на Валентина

icon
Sofialive.bg
Източник: личен архив

Бодиарт и постапокалиптични кадри във видеото на парчето, режисирано от фотограф

Усилете звука на телефоните, касетофоните, плеърите, компютрите, телевизорите, защото се задава ново парче, което е направено, за да покори нощния живот. Let It Play, което дебютира в радиоефира на 4 октомври, е заявката на певицата Валентина за нов ред в българската хаус сцена. Видеото на песента направи своята премиера днес и може да го гледате тук!, а зад целия проект застава безапелационно доказалия се като диктатор на родния еърплей – продуцентът Fabrizio Parisi (Sunbeams, Aurora, Tell Me Right, I Can Survive).

Станала любимка на меломаните още през 2005-а, когато достигна почти до финала на първото музикално риалити у нас Star Academy, Валентина има наистина завидна кариера в хаус стила, като е дала гласа и таланта си на десетки български и международни колаборации. В Let It Play тя застава с цялата си вокална мощ, но и с таланта на композитор и текстописец (пише музиката и лириката на всички свои песни от 12 години).

"Много често трупаме напрежение в очакване на нещо. Let It Play всъщност означава "Остави го, то ще си покаже", тоест свали грижите и всичко ще се нареди", това вдъхновение е вплела в парчето си Валентина.

Идеята за общ проект идва със запознанството й с Fabrizio (Фабрицио) през 2017 г., когато се срещат случайно на участие. „Забелязах я още в гримьорната. Стоеше с една огромна усмивка и излъчваше искреност. Явно се е качила на сцената по някое време, а аз чувах само песента Sweet Dreams и се чудих, защо организаторите са решили да пуснат диск при толкова артисти. Влязох в залата и я видях да пее. Бях с финалиста от X Factor UK – Payton, които веднага ми заяви: „Трябва да направиш парче с нея“, разказва авторът на взривяващия бийт в Let It Play.

Парчето всъщност е написано преди около година, като първоначално е трябвало да бъде направено съвместно с френски хаус гуру. „Резултатът не беше това, което си представях и се отказах. Явно е трябвало да изчака правилните продуценти“, споделя самата Валентина.


Видеото пък е снимано на северното Черноморие в последните топли дни. Зад не по-малко впечатляващия и мащабен клип на Let It Play застава режисьорът Димитър Дачев. Бодиарт върху тялото на красивата Валентина, масовка от дузина разнородни типажи, между които тъмнокожи, хора с различна сексуалност и тинейджъри, постапокалиптични гледки и визия ала „Лудият Макс“, пренасят посланието за омагьосания ни живот от новите технологии и паралелния в тях свят. Символиката във видеото се визуализира с огледала, които са заменили телефоните в ръцете на участващите, като входове към различни реалности.

Димитър Дачев е фотограф и едно от най-интересните имена в индустрията. Носител е на редица награди за визуалните си умения като сребърен медал на FIAP на Международния фотосалон-Варна, отличие от фондация „Йордан Парушев“ и др. Освен личните си проекти като Naked Meme и участието в изложбите Неохраняема зона, Contempo и Българска фотографска школа „Янка Кюркчиева“, Начев дава таланта си и в няколко видеоклипа като „Двама“ на Джанго Зе, „Безкрайност“ на Мария Грънчарова и др.

Освен видеото към Let It Play днес премиера прави и дългата клубна версия на песента, дело на The Editor (I Can Survive).

За Валентина:

Валентина е един от най-разпознаваемите и завладяващи български гласове в хаус музиката. Още 7-годишна започва да свири на пиано и да участва в различни вокални конкурси и формации. На 19 се явява на кастинг за първото българско музикално риалити Star Academy, където веднага е избрана за участие и достига почти до финалите, но отпада в дуел с Дидо от D2. Гласът й познавате от предаването „Аз обичам България“ , в което пее. В продължение на няколко години пътува с Ъпсурт по лайф участията и турнетата им като поема партиите на Галя от „Каризма“ и Белослава в хитове като „3 в 1“ и „И твойта майка също“. Отделно озвучава пищните клубни програми на балет „Нова“. От 2013 г. се насочва към авторските хаус парчета, като първите си сингли реализира с DJ Dirty Bra. Две години по-късно издава първото си самостоятелно EP – On The Run, съвместно с Love Vibes. Отново през 2015-а участва в конкурс на Пол Макартни за ремикс на парчето “Say say say” с Майкъл Джексън и нейното предложение е включено като част от финалния вариант на проекта. Следват още няколко EP-та, които я затвърждават като любимка на клубната сцена.