Alegria

icon
Sofialive.bg
Източник: Sofialive

Чиста радост от невероятните постижения на трупата на Cirque du Soleil

След спиращото дъха Saltimbanco, което освен всичко друго ни остави с увиснали мандибули за няколко часа след спектакъла, нечовеците от Cirque du Soleil се завръщат с шеметното Alegria. „Нещо невиждано! Пълен триумф!", казват от The New York Times и ние им вярваме, обаче изобщо нямаме нужда от излишни агитации, за да се наместим сред публиката на едно от петте представления, които предстоят.

nymphes1_800

Alegria (от исп. радост) съвсем си отговаря на името, защото вкарва зрителите в истинско въодушевление от космическите номера на артистите. Cirque du Soleil пръска тази радост от 1994-та насам и ако сме сметнали правилно, вече почти 20 години представлението обикаля целия свят. Едно птиченце ни каза, че това май ще е последната година на спектакъла, което допълнително затвърждава убеждението ни, че трябва да се види.

old_birds_774

Точно 55 акробати ще летят над и около теб с шеметна бързина и ракетна прецизност, приземявайки се след салтата си на греди, широки цели (!) 10 см. Ще има и от любимите ни номера на трапец, изпълнени на някакви си 12 м над сцената, както и пламтящи ножове в зрелищен Fire-Knife танц. Но това е само една миниатюрна част от съвършения акробатичен спектакъл, който те очаква.

musicians_800


На сцената заедно с артистите ще има и 15 музиканти, които ще разказват историята с песни и пищни костюми абсолютно на живо. За декора няма да ти говорим. Припомни си какво беше миналия път и съвсем няма да има нужда. А ако не си бил, направо ти се чудим какво още чакаш.

Alegria е в зала Арена Армеец в петък (20 септември) от 20:00,
в събота (21 септември) от 16:00 и 20:00
и в неделя (22 септември) от 14:00 и 18:00.
Билетите са от 40 лв. до 110 лв. тук

Текст Боряна Телбис