Режисьорският дебют на Силвия Чернева - "Критична маса", на 8 февруари в Топлоцентрала

icon
Sofialive.bg
Източник: Фотограф: Николай Райчев

На 8 февруари, от 19:30 ч., в РЦСИ "Топлоцентрала" ще бъде представен спектакълът "Критична маса" - режисьорският дебют на хореографката Силвия Чернева.

В "Критична маса" участват трима изпълнители, изправени пред критичен проблем. Висящи във въздуха, те трябва едновременно да държат масата си да не падне и да вечерят от нея. Носеща дълбоко символно значение, хореографията на Силвия Чернева търси отговор на въпроса как договаряме нуждата си от съвместност в баланса между риск и свобода, споделено и лично, безтегловност и летеж.

На фона на постмодерната криза, белязана от индивидуализма, "Критична маса" насочва вниманието към последиците от безмилостното преследване на личните нужди, което често ни оставя да висим в безтегловност. Спектакълът критично разглежда илюзията за самодостатъчност и поставя въпроса дали, ако искаме да имаме собствената си индивидуална свобода, понякога не се налага да държим масата, за да може някой друг да има своята.

Фотограф: Николай Райчев

Изпълнителите в спектакъла

Изпълнителският екип включва Даниел Денев, Николай Райчев, Силвия Чернева, както и чуждестранните изпълнители Лу Кутон (Франция) и Дани Кърнс (Англия). Музиката за спектакъла създава Кристиан Василев, а декорите и сценографията - Яна Меламед. Помощник в драматургично отношение е Ясен Василев, а с външен хореографски поглед допринася Цвета Дойчева. Окачването на въжените системи е измислено и осъществено от Желязко Мечков. Визуалният дизайн е дело на Андреа Попйорданова, а снимковият и видеоматериал е от Никола Гюлмезов, Александър Бенев и Николай Райчев. Продуцент на спектакъла е сдружение "Стайна температура" в копродукция с РЦСИ "Топлоцентрала". 

Билети за спектакъла ще намерите тук, както и на касата на РЦСИ Топлоцентрала.