Софийска опера и балет с нова програма за месец април

icon
Sofialive.bg

През месец април ви каним да последвате спасителната нишка на Ариадна, която преоткрива силата на любовта! 

Стартираме месеца на 1 и 3 април с „Парсифал“  - последната опера, написана от Вагнер, която се счита и за най-добрата. В тази митологична драма на музикалния гений главните роли отново се изпълняват от български изпълнители, които публиката вече познава от "Пръстенът на нибелунга". “Парсифал" е образ на духовна общност, в която идеите за братството, смирението, любовта към ближния са преплетени от божественото лъчение и духовно лечение.

На 6 април, от 19:00 часа, ви очакваме с операта „Електра, едно изключително новаторско произведение от Рихард Щраус. Следва балетният шедьовър на Лудвиг Минкус, Баядерка, който можете да гледате на 8 и 9 април, от 19:00 часа. 

На 12 април ви каним на една от най-хубавите комични опери, която заема челно място в бисерната огърлица на италианската опера "буфо". Гледайте "Дон Паскуале" от Гаетано Доницети, в която застаряващият ерген Дон Паскуале иска да се ожени за млада жена и точно това се превръща в капан за него. На 14 и 17 април балетната програма продължава с величествените спектакли, "Кармен-сюита" и "Пахита" по музика на Жорж Бизе-Родион Шчедрин и Лудвиг Минкус. В двата балета солистите и ансамбълът на балетната трупа демонстрират майсторска артистичност и танцувална техника.
КУПИ БИЛЕТ

На 16 април очаквайте операта "Лакме". Една история на жрицата на храма на бога Брама, Лакме и английския офицер Джералд по музика на Лео Делиб от 19:00 часа на сцената на Софийската опера!

На 29 и 30 април месецът завършва с операта "Ариадна на Наксос" от Рихард Щраус, най-новата премиера на Софийската опера! 

Спектакълът се посвещава на 80-годишния юбилей на една от най-големите примадони в света - българката Анна Томова-Синтова. Гледайте тази завладяваща история, предстaвена от Лилия Кехайова и Мариана Цветкова в ролята на Композитор, Костадин Андреев и Мартин Илиев - Бакхус и Габриела Георгиева, Радостина Николаева, Цветана Бандаловска - Ариадна, на 29 и 30 април, от 19 часа и на 14 и 15 май в Софийската опера! В едно действие настъпва вълнуваща метаморфоза – между живота и смъртта. Тук либретистът Хуго фон Хофманстал и композиторът Щраус третират темата за втория шанс в живота: дава ли се той, кога и защо?
Очакваме ви!

КУПИ БИЛЕТ