Театър "Българска армия" представя спектакъл, обречен на успех: "Пет жени в еднакви рокли"

icon
Sofialive.bg
Източник: Фотограф: Борис Урумов

"Пет жени в еднакви рокли" е представление, но не за Трейси и Скот и тяхната сватба, а за техните шаферки – Меридит (Евелин Костова), Джорджиян (Анастасия Ингилизова), Триша (Лара Златарева), Франсис (Дария Димитрова) и Минди (Лиза Шопова), съобщават от театър "Българска армия" по повод предстоящата на 23 февруари премиера на пиесата от Алън Бол. Авторът е носител на "Оскар" за сценария на филма "Американски прелести".

Героините ще разкрият пред зрителите своята душевност, женственост, упоритост. Тяхната среща на това събитие е повече от неочаквана, а тяхното сближаване - още повече. Въпреки всичко, има нещо, което ги обединява… Шоуто, което са подготвили, не само ще докара публиката до сълзи от смях, но ще изправи гостите в залата пред въпроса: "А аз коя от тях съм?", коментират от екипа.

Тигран Торосян е единственият актьор в "Пет жени в еднакви рокли". Преводът е на Матей Тодоров, сценография и костюми – Нина Пашова, музикално оформление – Петя Диманова, хореография – Филип Миланов, сценичен бой – Емил Видев.

Фотограф: Борис Урумов

Думите на режисьора Атанас Атанасов

"Известна е крилатата фраза "Спектакълът е обречен на успех!". Липсата на скромност е "характерна" за хората на изкуството, но в случая съм абсолютно убеден, че има две сериозни причини за предизвестения успех на пиесата "Пет жени в еднакви рокли". На първо място е авторът. Алън Бол, носител на "Оскар" за сценарий на филма "Американски прелести", събира пет жени, облича ги в еднакви рокли и им възлага ролите на шаферки. Само по себе си това вече е събитие! Влюбени, раними, чувствени, романтични, алчни, безпардонни... Пияни и опиянени, обсебени от желание да притежават и да бъдат притежавани. От него! Единственият, неповторимият, очарователният прелъстителен мъж! Пет жени говорят така, както само истинските жени умеят да говорят! Така, както те единствено могат да ни просълзяват от смях! "Пет жени в еднакви рокли" е поглед през ключалката на сватбения будоар", казва режисьорът Атанас Атанасов. 

По думите му, въпреки перфектните сюжетни ходове на Алън Бол, предизвестеният успех на тази пиеса е невъзможен без мощното присъствие на силни актриси. "Актриси, които природата е белязала със женственост, сексапил, очарование, доброта... Щастлив съм, че ги срещнах в театър "Българска армия", казва още Атанас Атанасов, цитиран от БТА.