За 1 април Фестивал на магията дава рамо за млади таланти

icon
Sofialive.bg
Източник: Вариететен театър

Боби Шоу събира фокусници днес и утре във Вариететния театър

Фестивал на магията ще отбележи професионалния празник на българските илюзионисти - 1 април и ще даде сцена на младите таланти днес и утре във Вариететния театър, съобщава ВИП Комюникейшън.

Идеята е на Клуба на илюзионистите, създаден преди 47 години и прераснал в Съюз на илюзионистите в България.

Fire magic festival ще покаже приемственост в илюзионното изкуство и символичното предаване на магичния огън от едно поколение на друго.

Целта на фестивала е да провокира младите таланти да се потопят в магията на предходните поколения илюзионисти, както и да създадат нови разработки на класически произведения. В конкурсите всеки ще може да премери сили във всички жанрове и категории на сценичната магия. Продуцентите от "Нова българска магия" отварят границите и създават нова форма на представяне на българското илюзионно изкуство с цел приобщаване на творци от целия свят и най-вече от Балканите, с които поддържат дългогодишна творческа и артистична дейност.

Магичната академия, която събира изтъкнати български илюзионисти, ще връчи престижното отличие на бляскава церемония "Илюзионист на годината", "Изгряваща звезда" и "Любимец на публиката". Най-добрите изпълнения от конкурсната програма ще получат статуетки и дипломи със знака на фестивала. Ще има и специални награди за изключителен принос и особени заслуги на Академията за илюзионно изкуство. Училище за фокуси "Stars of the magic" ще предостави специална награда - едногодишен курс за обучение.

Фестивалът се реализира с подкрепата на Съюза на илюзионистите в България, САБ и Министерството на културата. Ще има гости от чужбина и председателите на балканските клубове. Събитието ще представи и магичен базар и изложба на магически реквизити и артефакти на доайени на българската магия.


Фестивалът ще омагьоса сцената на Вариететния театър в София, бул. "Искърско шосе" 13, а по време на шоуто гостите ще се насладят на номинирания за "Икар" спектакъл "Уеб бурлеска". Продуценти на фестивала са Десислава Димитрова - Шехерезада и Борислав Борисов - Боби Шоу.