Айде да си правим стори

icon
Sofialive.bg

Да си известен несъмнено е нещо, за което хората буквално дават всичко – даже и най-милото си. Стремежа към слава по трудния път – с много пот на челото и усилен труд, вече е далеч в миналото и е заменен от по-съвременни начини. Ако не знаеш кои са те, значи определено трябва да започнеш да се оглеждаш около себе си, а ако и това не помогне – отиди на преглед в най-близката оптика.
Най-сигурните механизми, по които можеш да добиеш популярност в България в момента и да станеш част от така наречения хай-лайф са: конкурси от типа „Плеймейт“ и „Силикон“; безразборен секс със заможни мъже или чисто и просто бартер на орални услуги за скъпи коли.

Преди няколко дни досегашната цветна и абсолютно неопетнена палитра от начини за „ставане на известен“, обаче стана дори още по-наситена и вече към нея преспокойно можем да добавим и израза „Айде да си правим стори.“ Ако си мислиш, че става въпрос за снимки с нацупени хиалуронови устни и лоши погледи или такива, на които се виждат счупени стойки и големи деколтета в отраженията на мръсни огледала – далеч си от истината. Зад тези думи стои нещо много по-голямо и ако нямаш интимни отношения с някой, който ти предложи да си пускате снимки на стори, трябва да се замислиш какво иска той от теб, защото значението на израза чисто и просто вече е: „Айде да си пуснем домашно порно в някоя социална мрежа и да станем известни набързо.“ Това буквално бе направено от една кандидат ВИП-аджийка преди няколко дни, която твърдеше, че е профилът ѝ бил хакнат. Някак си не ѝ вярваме.

1. image

Е, хакнат или не, за съжаление такива публикации излизат всеки ден, а влиянието което подобни персони като „дамата“ имат над моралните ценности на момичета е потресаващо и те набързо биват изкривени.
Да направиш нещо публично достояние, значи да имаш да кажеш нещо на хората, които ще го видят и да има поне някаква малка стойност в съдържанието. А да качиш снимка или клип, на който си се изтипосал, както майка ти те е родила, е доста далеч от добрия пример за подражание.

В крайна сметка гърди, седалище и устни имаме всички хора, но някои от нас в допълнение към тях имат и импланти. Не можем да ги съдим за избора, който са направили да имат повече химични вещества в организмите си от  нормалния човек, но преспокойно можем да ги упрекнем за това, че парадират с изкуствеността и пошлостта си. Защото само, ако можеха да заменят една или две публикации, на които са на показ голите им части с такива, на които се вижда как правят нещо за човек или животно в нужда; или четат книга – нещата щяха да са доста по-различни. А родителите щяха да се чудят все по-рядко къде са сбъркали. Жестоката истина е, че възпитанието вече не идва само от семейството и от близкия приятелски кръг, а и от влиянието в социалните мрежи, което е меко казано деструктивно.

Автор: Лиляна Гелев

Виж още за живота в спциалните мрежи.

Вече няма да питаш къде се крият хубавите моменти на софийското лято