Най-досадните типажи във Фейсбук Vol.2

icon
Sofialive.bg

Отдавна социалните мрежи са повече от обикновена  необходимост, но за съжаление доста често в лошия смисъл. Особено любимият ни Фейсбук.
Там правото на петтне минути слава се е превърнало в доста относително понятие и границата му с излагацията почти я няма. Но какво да се прави-това пространство е голямо и различните негови типажи дебнат от всякъде. И да не искаш, все някога попадах на тях.

Ето и продължението на списъка:

Фаталната жена
Фаталната жена в повечето случаи е такава само в собствените си представи. Разпознава се доста лесно-еднотипни селфита с "предизвикателно"облекло, тонове грим и лак за коса, редовни тагвания от фризиорски салони, ресторанти и молове. На повечето си снимки винаги е сама, като гордо подчертава, че е независима и няма нужда някой мъж да я издържа. От време на време се хвали с участия в неизвестни конкурси за красота и не пропуска да качи някой и друг чат в който поредния нежален обожател прави опити за свалка. Разбира се, според нея целта да прави тези кореспондеции публични е, да покаже как никой не е достоен за такава самостоятелна, успяла и съвършена персона.
Не пропуска и подигравките към по-скромните и и не толкова заможни момичета, като открито ги обвинява, че не се трудят достатъчно и поради тази причина никога няма да достигнат нейното ниво. А как точно се е уредила с живота, който води...само тя си знае.

Скучаещата домакиня
На пръв поглед този типаж е много мил, любезен и общителен. Но когато членува в около 1000 групи за приготвяне на домашни торти и шиене на гоблени и не спира да те кани в тях пращайки ти едни и същи линкове, определено става досадно. Скучаещата домакиня живее в един подреден свят изпълнен с рутината на собствения й дом и именно онлайн домакинските изяви разнообразяват ежедневието й. За нея не е проблем да приготви 10 различни ястия още преди обяд, да качи техни снимки и да разпрати рецептите на всичките си 600 приятели. Може денонощно да дава съвети за това кое как точно се приготвя, как най-лесно се почиства засъхнала мазнина от печката, как най-бързо да си изтъчем килим с подръчни материали...без значение,че в повечето случаи никой не е много заинтересован от всичко това.

Псевдо-интелектуалецът
За него е характерно постоянното натрапване на факта,че е по-умен и интелигентен от стадото. Обожава да пише цинични и подигравателни статуси за всички глупаци около него, като си въобразява,че чувството му са хумор е на прекалено високо ниво и за това почти никой не го разбира. Смята себе си за съвременен интелектуалец, който е попаднал в грешното време с грешните хора. Никога не му омръзва да пуска цитати на Аристотел, Сенека, Шекспир и изобщо от всеки, който е "трудно разбираем" за масата. Литературните ивенти са едни от най-големите му фикс идеи и дори да не ги посещава реално, винаги тръби на ляво и на дясно,че ще присъства на тях и осъдително злослови срещу тъпите си Фейсбук дружки, които сигурно не са прочели и една книга през живота си. Вживява се в ролята на самотник и постоянно се оплаква,че никой не иска да излиза с него. Но как това да се случи, като възвишения му "интелект" отблъсва хората?

Бунтовникът
Този типаж живее в някакъв свой собствен свят и постоянно си мисли,че трябва да "воюва" и да се "бори" за някаква кауза. Вижда в почти всичките си приятели потенциални врагове или съюзници. С него е трудно да бъде проведен обикновен и неангажиращ разговор, защото веднага е готов за словесни битки или дълги обяснения за поредната "мисия" и "проект" по който работи. В повечето случаи бунтовникът е силно политически пристрастен или мрази откровено всеки един управляващ като постоянно крои някакъв план за бунт и промяна на системата. Изявава се най-умело като протестър и винаги е готов да повдигне духа на дремещия народ като му припомни славните отминали времена. Жалко само,че протестните му действия са предимно онлайн и ентусиазма му често граничи с най-обикновен спам, от който няма особена полза.

Битовият алкохолик
В някои случаи, този типаж не винаги е чак толкова зависим от питиетата, но по незнайни причини винаги парадира с обичта си към тях. За него е напълно нормално да се тагне от поне 5 бара само за една вечер като качи възможно най-пиянско изглеждащите си снимки, да си направи няколко размазани селфита с коктейл и огромна халба бира и да се опита да покани поне 20 приятели от френдлиста си да пийнат "само по едно" с него още на следващия ден. Той никога не пие само от радост или от мъка, а започва още от сутринта. Любимите му статуси и шеги са онези, в които пиячката е представена като нещо прекрасно и не може да си представи, че има хора, които предпочитат соковете и безалкохолните пред няколко литра качествена (или не чак толкова) водка. Добрата новина е, че избора на подарък за рождения ден на битовия алкохолик винаги е безкрайно лесен.

Пишещият на шльокавица
Почитателят на тази "писменост" определено има талант да изнервя и да досажда на околните. Особено, ако почти всички във френслиста му са предпочели да пишат по нормалния начин-с помощта на кирилицата. Истинско мъчение е да четеш дълги статуси и съобщения на такъв индивид и да знаеш, че за него подобно писане винаги ще си остане най-доброто средство за онлайн комуникация. Някой се оправдават с това, че така им е по-лесно, свикнали са, има много други като тях и тн.
Но всички тези причини не говорят особено добре за тях и често се оказва, че всъщност са избрали шльокавицата, защото кирилацата не им е съвсем понятна.

Автор: Линда Николова

A тук можеш да прочетеш как родните артисти си пишат песните

Място за вино и изкуство