Списък за ваканция

icon
Sofialive.bg

Лятото, макар пътуващо към своя завършек, е още тук, а ние планираме по още едно море или просто кратка почивка на красиво и спокойно място, от която да се върнем заредени с нови сили, за да продължим с ежедневните задачки!

Винаги си казваме, че отиваме да разпуснем и не е нужно да носим със себе си купища багаж- няма как да съм по- съгласна. Но тази идея често предразполага към това да забравим някои доста важни елементи от ежедневието си, които са нужни и извън делничната ни рутина,  както и други, които пък пропускаме, защото сме твърде привикнали към нея.

Ето кратък списък с някои от нещата, които по- добре да вземем и други, за които не бива да забравяме преди да тръгнем, за да не се налага да търсим каквото и да било под дърво и камък в някое курортно градче, където единствената сигурна наличност са красивите пейзажи.

Преди да тръгнете:

УВЕРЕТЕ СЕ, че нищо от нещата, които мислите да взимате, не е само празна опаковка или избелял плат- Доста често сме напълно сигурни, че плажното масло (купено преди две лета) е все още пълно и че любимата ни бяла тениска, която подхожда на всичко, за пореден път ще спасят положението. Но често пъти се оказва, че вече не са това, което бяха…

ПРОГНОЗАТА-
Вместо да прекарваме часове в чудене какви дрехи да си вземем, е полезно да я видим, за да няма неприятни изненади.

ЛОКАЛНИТЕ МЕСТА- Където и да отивате, със сигурност има места, които си струват да бъдат посетени повече, отколкото тези, които попадат в полезрението ни на пръв поглед. Било то, защото са по- подходящи за снимка, било то, защото персоналът е по- мил или просто е страшно вкусно. Интернет и инстаграм на помощ и сте там!

Какво да си вземем:

ЗАРЯДНО: Да, мислим, че не бихме го забравили, но често ни се струва толкова естествено да е винаги под ръка, че забравяме да го сложим в куфара особено ако сме се сетили да заредим телефона си час преди да потеглим.

СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА: Именно тази вещ забравяме най- често. А с оглед на сезона, винаги са нужни. Освен че предпазват очите ни са любим аксесоар на мнозина и никога не излизат от мода като такъв!

СЛУШАЛКИ: Често хвърчащи из стаите на дома ни, пропускаме да ги сложим обратно в чантата и изведнъж, без грам да сме виновни (дали?!), се оказваме на петчасово пътешествие без музика… Честито!

КНИГА/СПИСАНИЕ:
Защото в петте минути, в които около вас няма крещящи деца (или възрастни- те също са шумни) , ще искате да разлистите все някоя страница.

ВОДА И СНАК: Колкото и убедени да сме, че вода няма да ни се пие в колата/автобуса, оставаме изненадани откъде се взе тази жажда. И сме гладни, и какво ли още не… Затова най- добре да сме подготвени сами. Първо, не знаем кога е следващата почивка, второ, не знаем какво се предлага на следващата ни спирка…

ДОБРО НАСТРОЕНИЕ:
Защото без него и най- красивите места са сиви, и най- забавните моменти- скучни.
Бъдете весели, наслаждавайте се на моментите си и дори да забравите някое от гореизброените неща, дори да забравите всичките- това не е повод да не си изкарате чудесно!

Aвтор: Гергана Робертинова
А тук можеш да прочетеш за мъжете фризьори