Топ 5 на най-добрите нови сериала

icon
Sofialive.bg

В последните години думата сериал се асоциира най-вече с „Игра на тронове“. Ако ви попитам кой сериал следите, голяма част oт вас ще дадат точно този отговор, което е съвсем разбираемо, имайки предвид, че сериалът се превърна в тотален хит. За съжаление на милионите му фенове обаче, финалният му сезон доста се позабави – самият аз дори забравих как точно се развива действието и се наложи да си опресня паметта. От друга страна това пък ни даде възможността да се запознаем и с доста други, наистина добри продукции. Добрата новина за феновете на „Игра на тронове“ е, че последният му - девети сезон, се завръща през април идната година и обратното броене до старта вече може да започне.

Когато говорим за ТВ продукции, които очакваме през 2019-та, то това определено са и новите сезони на култовите: „Странни неща“ и „Големите малки лъжи“. Снимките на третия сезон на фантастичния сериал вече приключиха и новите серии се очакват още в първата половина на годината. Вторият сезон на съпродуцирания от Рийз Уидърспуун минисериал, пък обещава да бъде поне толкова интригуващ, колкото първия, а като супер бонус идва и новината, че към актьорския съствав се присъединява и голямата Мерил Стрийп.

Сега да дойдем в настоящата година. Сред утвърдените сериали, които през 2018-та пуснаха новите си сезони, моят фаворит е „Историята на прислужницата“. Вторият сезон на филма затвърди успеха на първия и успя да доразвие историята. Припомням, че само първите 14 серии бяха по романа на Маргарет Атууд, а вторият сезон е надграден от сценаристите на сериала. Поздравления!

На 16-ти ноември пък стартира и продължението на криминалната драма „Narcos“, която през първите си три сезона ни разказа за живота на Пабло Ескобар. Новите серии реално не са нов сезон, а нов сериал. „Narcos: Mexico“ ни връща към корените наркотрафика в Мексико и във времето на действащия през 80-те години в страната картел Гуадалахара и неговият лидер Феликс Гайардо.

Моите лични разочарования през годината са от втория сезон на „Западен свят“ и „Аферата“. Първият сезон на фантастичния сериал се отличи с доста добър кастинг, начело с Антъни Хопкинс и Ед Харис и интересна сюжетна линия, като направо разцепи по интерес и гледаемост. За съжаление продължението се заплете в разплитането на мистерията до такава степен, че се чудех: това същия „Западен свят“ ли е, чиито нови серии очаквах с нетърпение миналата година. „Аферата“ пък от друга страна толкова се отдалечи от първоначалния си сюжет, че четвъртия сезон изглеждаше като придружаващ сериал, който разказва какво се случва с героите след много години.

Що се отнася до напълно новите продукции, ето и петте най-добри от тях:



„Tom Clancy’s Jack Ryan"

„Tom Clancy’s Jack Ryan” или само „Jack Ryan“ е трилър, който е вдъхновен от романите на Том Кланси, но не е адаптация на нито една конкретна книга. Сюжетът разказва за анализатора във ЦРУ – Джак Райън, който попада на модел на терористична комуникация - поредица от подозрителни банкови трансфери, които го отвеждат извън зоната на сигурност в офиса, пращайки го по следите на опасен терористичен заговор. Отзивите за сериала са досатъчно добри, а и след като го изгледах, и аз самият мога смело да ви го препоръчам. Вторият му сезон се очаква през следващата година.

 

Кilling Eve

Отличаващата линия в сериала е леката пародийна нишка, която върви заедно с криминалния сюжет, което прави продукцията доста приятна за гледане. Сериите разказват за Ийв, която работи в отдела за сигурност и е изключително внимателна в детайлите и работата си. Тя попада на изключително прецизната убийца Виланел, която решава да залови на всяка цена.

 

Castle Rock

Касъл Рок е измислен от Стивън Кинг град, в който се развиват част от неговите истории. Та, сериалът е вдъхновен от творчеството на големия писател и продуциран от Дж. Дж. Ейбрамс. Предполагам, че това е достатъчно за тези, които все още не са гледали психологическия хорър, да го направят. От стрийминг платформата Hulu вече обявиха че сериалът ще има втори сезон, който няма да продължи сюжетната линия на първия.

 

Yellowstone

Идеята за създаването на сериала датира още от 2017 г. и е на самият Кевин Костнър. Сюжетната линия разказва историята на Джон Дътън, който управлява най-голямото ранчо в САЩ, под постоянни атаки от заобикалящите го земи и интереси – предприемачи, индиански резерват и най-стария национален парк в страната. Една история за съвременни каубои или по-скоро история за добрите и лошите страни на Америка, пречупена през погледа на едно американско семейство.

 

The Haunting of Hill House

Ако искате да гледате нещо наистина страшно – това е вашия сериал. Иначе „The Haunting of Hill House“ е роман на американската писателка Шърли Джаксън, публикувана през 1959 г. Адаптиран е за големия екран през 1963 г., когато получава и номинация за „Златен Глобус“ и през 1999 г., под режисурата на Ян де Бонт, с участието на Катрин Зита Джоунс, Лиъм Нийсън и Оуен Уилсън. Съответно през настоящата година идва като сериал от Netflix, а отзивите за него са доста добри.

 

И ако случайно сте пропуснали да изгледате дори и един от гореизброените сериали, не се колебайте да се отдадете на киномански релакс пред телевизора този уикенд.

 

Автор: Владислав Иванов

А ако случайно ти омръзне да гледаш сериали, виж какво друго можеш да правиш през уикенда