За много години

icon
Sofialive.bg

Като ти казват възрастните хора, че времето лети, не се офлянквай, а им имай пълно доверие. Ето, сякаш бе вчера, когато започнахме най-редовно да засичаме по центъра момчета и момичета с широки усмивки и зелена табела в ръка, обградени от щракащи и попиващи информация туристи. Пък то се изтъркулили цели три години оттогава.

Да, симпатягите от Free Sofia Tour визираме, които наскоро пак споменавахме покрай техните метаморфози, но случаят изисква да припомним. Накратко, организацията изкачи еволюционно стъпало, разгръщайки дейност и в други български градове, съвсем уместно смени името си на Сдружение 365 и обяви конкурс за лого.

Какво точно се случи по тази линия ще разберем именно на рождения им ден във вторник (13 август) след седем вечерта. Тогава в кафето на betahaus, без излишни суетни и фанфари, ще бъде разкрит доблестният победител измежду всички 40 конкуренти. Ще черпят с музика, торта, вино и студен чай от шипки, а гвоздеят в програмата е своеобразният тур из основните зъбчати колела на сдружението.

free_sofia_tour_2_960_01

Така, между хапка и глътка, ще научим как сговорният екип, безвъзмездно отдаващ време и емоции на проекта, успява да съчетае професиите си с тумбите любознателни туристи. Отсега ще ти издадем, че дружината е шарена отвсякъде - от музиканти и дизайнери през историци, икономисти и медици, та чак до ландшафтен архитект си имат. Всеки е замислил специален номер, свързан с професионалното си амплоа, а ние им казваме в аванс: Честито и още по-големи да пораснете! 

Местата за партито са ограничени, така че регистрирай присъствието си отрано тук

Текст Нели А. Калчева / Фотография Сдружение 365