3 неща, които да правиш в София през зимата

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Зимата е в разгара си. И докато за едни тя е просто обикновен период, в който властват следпразничното разорение, настинките, задръстванията, придружени с обилна доза кал и мокър сняг, за други е неизчерпаем източник на вдъхновение и вълнуващи моменти.

Понякога обаче зимната летаргия обзема дори най-големите авантюристи и веселяци, и ги кара да виждат София като стандартно пространство, изпълнено със скука, битовизъм и служебни ангажименти.

За всички, които са позабравили как да разнообразяват ежедневието си в София през зимата, ние ви предлагаме няколко идеи:

Отидете на място, което по принцип не е във ваш стил

Обичате да ходите на кино и театър? Редовен посетител сте на всички панаири на книгата и поне веднъж в месеца правите обиколка на галериите в централната част на града?

В един момент дори културният ви живот започва да прилича на план график и всичко ви се струва толкова еднообразно? Решението е едно - отидете на някое ново място, което не бихте посетили по принцип. Колкото и клиширано да звучи, това е един от начините да излезете от зоната си на комфорт, да натрупате нови впечатления и преживявания и да се запознаете с интересни хора.

Може да посетите експериментален театър, тридневен семинар в област, която ви интересува, новооткрита кафе-книжарница, co-work office, екзотичен ресторант... а защо не и отворен кастинг за статисти и специални персонажи!


Колкото е по-необичайно мястото спрямо вашите критерии, толкова по-добре!

Кънките на лед винаги са добра идея

Дори да не смятате да правите кариера във фигурното пързаляне, нищо не ви пречи да обуете кънките и в компанията на своите приятели да се изявите като любител (или обучаващ се) в тази област. Естествено, първоначално това начинание може и да ви се стори леко екстремно, особено ако сте свикнали да прекарвате свободното си време мързеливо, излежавайки се на дивана с чаша горещо кафе, завити с меко одеяло, но е много възможно да ви допадне дотолкова, че да започнете да посещавате ледената пързалка редовно. Пък кой знае… може именно там да срещнете сродната си душа. А дали ще се блъснете в нея, докато се опитвате да запазите равновесие на кънките или ще се разминете грациозно, е въпрос с повишена трудност.

Вино, шоколад, музика и приятели

Ако все пак сте от онези, които през зимата не обичат да напускат много уюта на собствения си дом, но за сметка на това сте доста гостоприемни и креативни, може да си направите мини домашно събитие, на което да поканите най-близките си приятели. В основата на събитието би могло да бъде дегустирането на напитки, подходящи за сезона (червено вино, топъл шоколад, кафе,) под звуците на любимите ви песни, които за пореден път ще припявате заедно.

Идеята да експериментирате с напитките, приготвяйки такива с ваш собствен почерк също не е лоша, но внимавайте! Всичко трябва да бъде с мярка… защото едно е артистична домашна дегустация в сплотен колектив, а съвсем друго обикновен запой...