5 начина да се насладиш на кафето си

icon
Sofialive.bg

Дълго време не си представях как има хора, които направо не могат да живеят без горчивия (така го виждах тогава) вкус на тази черна напитка, чието единствено предимство в моите очи беше ароматът. Не мога да кажа кога точно, но в един момент, преди около две години може би, осъзнах, че всъщност вкусовите ми рецептори са си променили мнението относно кафето и сега доволни и щастливи да им поднасям по някоя глътка. А след още малко се оказа, че ще са доволни да пийваме кафе всеки ден. И ето ме днес, когато и аз, и организмът ми искаме по две на ден.

Искаме, но не как да е! Много хора, въпреки че буквално не могат да живеят без кафе, го изпиват на две, на три, защото нямат време, закъсняват, опитват се да вършат още осем неща, докато го пият и все подобни поводи да не осъзнаят какво точно правят. Но има и такива, които определено държат да си имат своя момент с любимата напитка… и ги разбираме напълно!
Ако сте от тях или не сте, но искате да си намерите начин поне в някои от дните да се радвате на малко време насаме с щастливи мисли и кафе, ето нашите идеи за уютни мигове с красиви coffee mugs!

КАФЕ И КНИГА или СПИСАНИЕ

Любимо занимание на мнозина, четенето е перфектен начин да се откъснем от реалността за известно време, обогатявайки душата си, така че когато се завърнем в действителността, да имаме желание да продължим деня с усмивка. Придружена от чаша любов (кафе де… ), книгата или интересната статия, която отдавна се каните да дочетете, се превръща в още по- голямо удоволствие.

КАФЕ В БАМБУКОВА ЧАША ИЛИ ТЕРМОС
Ако се налага да ставате наистина рано и няма как да изпиете кафето си у дома, но все пак не ви се пие бозата от машината в офиса, наречена кафе, бамбуковите чаши в свежи разцветки или елегантните термоси са чудесен вариант. Вярно, не е като вкъщи, но кафето си е вашето!

КАФЕ И  YOUTUBE
И тук избирате какво от Youtube. Музика, влогове или просто забавни клипчета. Лично аз съм почитател на така наречените coffee talks , в които известни влогъри от цял свят разказват интересни работи, дават съвети и подобни неща. Дори да не изпълните стъпка по стъпка обясненията им как да си оправите живота, поне ще видите малко по- различен и разчупен поглед към света, защото хората, които се занимават с това, обикновено имат точно такъв. Ако не тези разговори на чашка (кафе), може да се порадвате на заснетите красиви гледки от различни интересни места във влоговете. Разбира се, да си пуснете просто любимата песен също е чудесен вариант!

КАФЕ С ПРИЯТЕЛ ИЛИ ЛЮБИМ
Защото какво по- хубаво от това да споделиш любимия момент от сутринта с някого, когото обичаш?! Понякога си мислим, че когато виждаме някого всеки ден, няма защо да излизаме на кафе с тях. Оказва се обаче, че разговорът става съвсем различен, когато просто седнете без цел, поговорите си и пийнете кафе.

КАФЕ И ПЛАНЕР
Ако сте от типа хора „правя си to do list всеки ден, пиша списък за пазар, списък за неща, за които съм благодарен и за места, които искам да посетя”, защо да не съчетаете двете действия? Какво би вдъхновило повече от чаша кафе?
Която и от идеите да си харесате, каквато и ваша да осъществявате, радвайте се на моментите със себе си- макар малки, те са не по- малък повод за щастие.


А тук можеш да видиш кои са най-нелепите постъпки в любовен аспект

Пиенето на кафе е ритуал на щастие