5 най-важни песни в живота на репортера Борислав Борисов

icon
Sofialive.bg
Източник: Борислав Борисов

Всеки от нас изгражда и променя своя собствен плейлист спрямо периода от живота си и настроението. Но със сигурност има няколко песни, които са най-важните за нас и са ни спасявали в трудни моменти или радвали в най-щастливите. В рубриката "#Плейлистът на..." днес за любимите парчета и защо са ценни за него говори репортерът от телевизия 7/8 Борислав Борисов, който е създател на "Star Reporters". Ето какво сподели той:

 

The Script - If You Could See Me Now 

 

Песен за най-голямата и травмираща загуба в живота на човек. Всеки път, когато чуя текста, емоциите и сълзите напират като вулкан, който е готов да ме опустоши. Слушал съм я стотици пъти и мога да заявя, че всеки ред от песента съм го почувствал, усетил и продължавам да живея с него. Това е песен за голямата травма, за въпросите, които си задавам всеки ден… За мен това е най-специалната песен, защото я чувствам от цялата си душа!


 

Eminem – Lose Yourself 

 

Някъде там около 2000-та година. Бях тинейджър, който съзнателно избираше музиката, която да слуша. Бях чувал за Еминем, бях слушал негови песни, но съзнателния избор да посегна към него беше след тази песен. Тогава преоткрих цялото му творчество. Малко след това излезе и филма “8 Mile” и разбрах, че това ще бъде моят вдъхновител през целия ми творчески път. Еминем е великан, надминал времето си. Той е мотиватор за милиона хора, които искат да се занимават с музика, както и за други, които искат да излязат от трудностите. Безспорен гений – бялото момче, което стана Богът на рапа!

 

Justin Timberlake – Mirrors 

 

Гениален изпълнител и гениална песен. Един от малкото изпълнители в световен мащаб, който може да си позволи да издаде песен над 8 минути. Категоричен титан в музикалния бранш. Имал съм честта да гледам Джъстин на живо – уникално изживяване.

Песента пресъздава любовта през най-чистата ѝ форма. Вече трудно можем да намерим двойки, които да бъдат заедно през целия си живот и когато видят другия сякаш да се огледат в себе си. Това е достойна за уважение любов, към която всички би трябвало да се стремим, защото на този свят най-важното е да бъдем щастливи, а една такава могъща любов може да ни направи непобедими в битката наречена „живот“.

 

Любо Киров – Мога

 

Това е една стара песен на Любо, която благодарение на живите му концерти заживя втори живот. „Мога“ е една от онези специални песни, които могат да те просълзят, докато я слушаш. Когато я чуя винаги настръхвам. Отново говорим за любов. Нали знаете – поглеждате любимия човек и знаете, че искате да остареете с него. Любо Киров успява да пресъзде това усещане с неговия магичен глас. Имам удоволствието да го познавам, да сме правили много интервюта и да съм бил на много места с него. Той е такъв, каквато е в и песента – чист, неподправен, емоционален. Можеш да вдигнеш телефона, да му звънеш и да поискаш помощ или съвет – такъв е той - стойностен, каквато е и песента!

 

Pavell – Ден за ден

 

Годината е 2012-та. Обожавам българската музика. Видях ново парче и го цъкнах. Останах очарован. По онова време мечтаех да се занимавам с музика и реших, че това момче Павел би ми помогнало. Свързах се с него и реших да запиша първата си професионална песен. Спомням си, че записвахме в един хол, но и двамата бяхме брутално мотивирани. Той искаше да покори света, аз исках да изкарам първата си професионална песен. Павката ми показа, че мога да го направя. Станахме приятели. Малко по-късно Павел сформира дует с Венци и тръгнаха по стълбата на успеха. Аз станах репортер и продължих моя път. Но музиката и концертите ни събираха всяка година и успяхме да запазим това ценно приятелство.

За мен тази песен е важна, защото Павел ми показа, че и аз мога да правя собствена музика. Това откри пред мен нов хоризонт, който продължава да бъде важен и до ден днешен! А всичко стартира с цъкването на песента „Ден за ден“.