5 най-важни песни в живота на Теодор Каракачанов

icon
Sofialive.bg
Източник: Теодор Каракачанов

"Музиката е този детайл, който допълва живота ми, давайки му смисъл и настроение. Като се започне с песните на канарчетата ми рано сутрин, премине се през слушалките и се завърши с горещите ритми на плажните барове до първи петли. Не съм сигурен, че ще мога да представя цвета на моя плейлист в 5 парчета, със сигурност има много повече от 5 песни, които са ми любими. Искам да отбележа , че никога не съм се ограничавал откъм музика. Тя не би трябвало да се разделя по жанрове, а по нивото и на въздействие и провокация". Това казва актьорът Теодор Каракачанов. И ни представя петте любими негови песни. 

 

Dubioza kolektiv – No Escape ( from Balkan)

Тази група е явление в Балканската реге, ска и дъб музика. Това е песен, която е попила литри алкохол. Свеж спомен за незабравимите летни вечери на „Малката текила“ в Созопол. И тук виждаме нещо, което е рядкост в наши времена - огромната доза самоирония на тези артисти е „ слонска“ стъпка към душата на всеки фен.

И както е казал поетът „ But when I taste rakija in my head anarchia“.

 


Alborosie- Unprecedented Time

Категорично това е моят любим изпълнител. Alborosie е истинска сезнация. Всички негови песни са ми любими, но използвам тази, защото е най-нова и актуална. Текстът е изумително докосващ и много точно предаден от изпълнителя, чиято музика е „над нещата“. В реге музиката можеш да срещнеш много цвят, мелодия, оптимизъм и положителни вибрации.

Именно това е майсторството в песента „Unprecedented time“ - твърдото послание през спокойната и позитивна музика.

 

Frank Sinatra- That's life

За дните, в които си казваш „Абе… можеше и по-добре“. Тази песен събира много мои спомени. Винаги, когато пътувам за някъде (било то с автобус, влак, кола или самолет), тази песен ме съпровожда с нейния „сладникав“ оптимизъм. Пътувайки, усещам особено безпокойство от това, което ме очаква на мястото, към което съм се запътил. В такива моменти аз препоръчвам тази песен, действаща като мента, глог и валериан за нашите бушуващи емоции.

И нека не забравяме… това все пак е великият Франк Синатра.

 

Denis Lloyd- Unfaithful

Денис Лойд… жесток! Признавам, че доскоро не знаех за този изпълнител, но след като чух песента „Playa“ по радиото в едно такси, започнах да я търся (за жалост, тогава нямах известното приложение „Shazam“) и ми се наложи да припявам моменти от парчето на приятели с надеждата да познават песента и да ми я покажат. Намерих я и след това изслушах почти всяка песен на Денис Лойд.

Песента „Unfaithful “ е за всеки, който е сам пред огледалото, с четка за коса или дезодорант, имитиращи микрофон, и с желание за собствен „камерен“ концерт.

 

Travis Scott, Kid Cudi- THE SCOTTS

Ето и нещо комерсиално.

Както един приятел казва „Това ще гърми в колата“. И е прав – гърми. Травис Скот разбива представите за така наречената „ трап“ музика. RnB мотивите в неговите песни са перфектно комбинирани с неговия „лежерен“ стил на рапиране.