5 неща, които да правиш през лятото в София

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Ако лятната отпуска вече е зад гърба ви и с носталгия си спомняте за дните на морския бряг, то е време да внесете разнообразие в скучното си градско ежедневие. Всъщност, София предлага достатъчно забавни опции за летния сезон, които ще запълнят свободното ви време и ще ви заредят с настроение. Ето някои от тях.

1. Кино на открито

Ако искате да гледате хубав филм, не е задължително да се затваряте в тъмен кино салон в някой мол. Напротив, какво по-хубаво от прожекция на открито? През последните няколко години инициативата "Блок кино" обикаля 10 столични квартала, превръщайки междублоковите пространства в кина на открито и представя едни от последните български игрални, документални и късометражни филми. В случай, че вашият квартал не е в списъка, можете да се насладите на неделна прожекция в "Лятно кино в градината", организирано от София филм фест.

2. Парти на терасата

Вместо да линеете бавно от офисната скука, поканете приятели и си спретнете уютно парти под звездите. В името на доброто настроение, заложете на домашно приготвени коктейли с вината Frutino, които са с леко алкохолно съдържание и в комбинация с натурални сокове. Гарантираме ви, че разнообразните рецепти ще задоволят всеки вкус, а приятелите ви ще бъдат силно впечатлени. Ако ви липсва вдъхновение какъв коктейл да забъркате, може да видите няколко свежи рецепти ТУК. И още нещо интересно – направете своя FRUTINO Photo MIX ТУК и имате шанс да спечелите много награди!

3. Разходка до Витоша


Столичани често забравят какво богатство имат буквално на "една ръка разстояние". Планината винаги е добро решение за спасение от жегите, а пък и ще успеете да изгорите калориите от коктейлите с приятели.

4. Спорт на открито

Да си го кажем откровено – фитнес залите са последното място, на което бихме искали да се озовем в горещите летни дни. Това обаче съвсем не означава, че не бихме пробвали някой по-забавен спорт на открито. Тенисът е един от тях, а на Плажна арена София до стадион "Раковски" можете да пробвате и плажен тенис, който е доста по-лесен вариант от този на корт. Ездата също се нарежда сред най- смислените начини на прекарате няколко часа в лятна София. Конни бази вече има доста – както в самата столица, така и в покрайнините.

5. Басейн

Носталгията по морето донякъде може да бъде преодоляна, благодарение на откритите басейни в София и околностите. Освен да посъберете малко тен и да се разхладите във водата, можете да пробвате и някое актуално пяна парти.