Англичанин възпя живота в панелките

icon
Sofialive.bg
Източник: КАКЕ?

Рок-музикантът Андрю Андерсон, женен за българска и вече с малко момиченце , рапира за живота си в българските панелки.

Той е известен рок-музикант от Манчестър и Чикаго, но все пак е избрал Красно село за свой дом. Специално за Деня на славянската писменост и култура, неговата група КАКЕ? пусна песен за живота в софийските квартали. “БЛОК” е смешна и забавна, изпълнена с много талант и ирония към българската действителност.

В песента попадат добре познатите ни аромати на печени чушки и горящи боклуци, кварталните пияници и пиратките по Нова година, а в сюжета на клипа веселата група се опитва да избяга от разгневени квартални кибици, които ги преследват с бормашини из столична панелка. Накрая обаче ракията ги събира и всички са приятели - също като в живота.

Освен англичанина Андрю, в група КАКЕ? свирят известните художници Мартиан Табаков (син на диригента Емил Табаков) и Мартин Пенев. Тримата се запознават покрай жените се, които са първи приятелки и от няколко години разсмиват приятели и колеги със запазената си марка: облечени са в шарени пеньоари, а сцената е винаги пълна с плюшени играчки и гумени прасета. КАКЕ? Имат и един албум - “ЗЛЕ!”, който още миналата година стана много популярен сред алтернативните младежи.

 

Вижте песента БЛОК - тук.