Батути - синоним на безгрижно лято и безкрайни игри

icon
Sofialive.bg
Източник: Pexels.com

Топлият сезон е онова любимо време от годината на малки и големи. Не само заради безгрижието, което носи със себе си, но и заради възможността да прекарваме все повече време на открито. С наближаване на лятната ваканция, която се свързва с безкрайни игри и забавления, има едни градински помощници, които са истински любимци на децата и не само – батутите. И ако все още търсите идеалното градинско приспособление, като начин на разтоварване или вече сте взели решение да заложите на батут, но търсите по-обширна информация, на какво да обърнете внимание преди покупка, то следващите редове са специално за вас.

Батути – на какво да обърнем внимание преди покупка?

Когато избирате батут за деца или възрастни, препоръчваме да заложите на оборудване от доказан и авторитетен бранд, чието производство е изцяло ориентирано с изключително внимание към изработката, висококачественост и стриктно спазване и изпълнение на стандартите за безопасност. Ето на кои основни характеристики си струва да обърнете внимание:

Рамка

Рамката е от онези компоненти, които не подлежат на заменяне, за това трябва здрава, издръжлива и устойчива на повреди.  Конструкцията задължително трябва да отговаря на нужното ниво стабилност, за да не се движи или преобръща при силни скокове или динамични климатични промени.

Материал

Изберете батут произведен от висококачествен материал, който да бъде устойчив на атмосферни влияния, като дъжд, влага, слънчеви лъчи. Тъканта трябва да бъде здрава и дебела, за да отговори на нужното ниво издръжливост и безопасност.

Дизайн и проекция


Безопасността на децата е основен критерий, за това висококачественият дизайн и проекция са от съществено значение. За това, както споменахме по-горе, заложете на добър производител, който да покрива всички изисквания за сигурност при употреба.

Товароносимост

Винаги съобразявайте избора си на батут с допустимото тегло на децата или възрастните, които ще го използват. Някои батути  са проектирани само за скачане от един човек, докато други могат да издържат теглото на няколко  безпроблемно.

Кои батути са по-добри – с мрежа или без?

Мрежата е допълнителна, но не и задължителна част от компонентите на батута. Нейната основа задача е да предпази скачащите от падане и нараняване на земята. Ако батутът ще се използва само от деца или начинаещи в скачането, то мрежата е препоръчителна.

На пазара може да откриете два вида мрежи за батут – външна и вътрешна. Външната мрежа покрива цялата конструкция, но не и твърдите пружини. Докатo вътрешната се поставя пред пружините, като предпазва от падане върху тях.

В случай, че имате богат опит в скачането на батут и сте с отлична координация, то мрежата съвсем не е наложителна.

Какви са предимствата на градинските батути?

Предимствата на градинските батути са изключително големи. Според клинични проучвания скачането на батут при възрастните служи като средство за намаляне на стреса, изграждане на коремните мускули, краката и гърба; укрепване на костната система и сърцето; подобряване на координацията и баланса и много други.

Споменахме ли за часовете забавление както за най-малките, така и за възрастните? С помощта на батут ще осигурите незабравимо лято изпълнено с игри и забавления, както за децата, така и за вас през топлия сезон.