Безжични зарядни за телефони - предимства и недостатъци

icon
Sofialive.bg
Източник: Thinkstock/ Guliver

Напоследък може да сте забелязали или поне да сте чули за тенденцията, че много от големите и луксозни марки за мобилни телефони не включват адаптер към кутията, когато поръчвате някой от техните флагмански модели.

Първоначално, това направиха от Apple, но съвсем скоро ги последваха и други марки, като например гигантът Xiaomi и основният конкурент на iPhone - марката Samsung.

Липсата на зарядно в кутията започна да отваря вратите на все повече производители на адаптери, подтиквайки ги да правят по-големи продажби, а на фона на това се появиха и ново поколение зарядни.

Безжичните зарядни устройства - какви са техните предимства

Безжичните зарядни за телефони са изключително удобни, защото дават възможност да поставите една от тях в своя офис, в другата стая у дома или дори в колата (да, предлагат се и специални модели за кола).

Те ви позволяват да зареждате телефона си докато работите, изпълнявате някакви домакински задължения или пък докато пътувате с колата нанякъде. В наши дни, когато телефонът служи за какво ли не, това е наистина много важно.

Безжичната зарядна станция е един чудесен и много удобен аксесоар, с който да допълните набора си от зарядни устройства. Като тя определено е безспорния лидер по лекота на ползване.

Ако например сте в офиса, можете лесно да приемате обаждания, да отговаряте на имейли или на съобщения, когато това е необходимо. Причината е, че безжичното зарядно позволява много лесно да вземете телефона и пак да го поставите там.


Липсата на кабели премахва необходимостта да включвате устройството отново всеки път след като сте го ползвали (за да разгледате различни видове безжични зарядни станции, посетете MyTel.bg).

Какви са минусите на безжичните зарядни устройства

На първо място, те са средностатистически доста по-скъпи, отколкото са традиционните зарядни устройства, поне доколкото сравняваме едно с друго устройствата от сходен клас.

За сметка на това, безжичните зарядни станции не могат да ви предоставят същата скорост на зареждане, която можете да очаквате от класическото кабелно зарядно, което се включва в контакта.

Може би на последно място от недостатъците трябва да поставим това, че безжичните зарядни станции работят само с най-новите модели мобилни телефони, тоест ако притежавате по-стар модел устройство, вероятно безжичната станция ви е излишна.