Всеки един самоуважаващ се градски откривател и любител на кухнята знае, че приключението никога не спира. Вечно сме в търсене на нови места, свежи идеи, смели концепции и вкусове, които да разтърсят из основи представите и небцата ни. Посещаваме, опитваме и не пропускаме нито една спирка на кулинарната сцена. Въпреки това все пак има места, които успяват да ни изненадат – не просто с ястията си, а с цял нов свят от усещания. Именно такова място е Burrata Itameshi: свежо, смело и напълно неочаквано.

Itameshi е вид фюжън кухня, която съчетава най-доброто от италианската и японската храна. В нея страст, прецизност и култура се прегръщат, за да създадат нещо впечатляващо. Двете кухни, макар и на пръв поглед толкова различни по характер, се допълват с лекота, заради своето гостоприемство и любовта към качествените продукти – точно това прави Burrata Itameshi толкова интригуващо място за истинските любители на гастрономията. Менюто ни отвежда на дълго пътешествие: преминаваме през различни държави и прекосяваме океани, за да се запознаем с интересни техники и може би дори да открием следващото си любимо ястие.

Хрупкава тиква темпура, едамаме, крехко свинско с бамбук и гъби, пикантни нудли… това са само някои от неустоимите азиатски предложения в Burrata Itameshi. Не пропускаме да опитаме и от свежите морски дарове и рибни ястия като сьомга Осака, скариди Кайзен и калмари със сладко-кисел сос. А за онези, които искат да усетят топлината на слънчева Италия, насреща са всички прочути специалитети – брускети Помодоро, домашна фокача, кюфтенца де ла Нона, както и класическа пица Маргарита и прясна, сгряваща душата паста карбонара. И за да бъде преживяването пълно, комбинираме с някой от интересните коктейли, например матча Хюго шприц – истинска експлозия от свежест.

На последно място, но определено не и по важност, идва време за десертите в Burrata Itameshi – съвършеният финален щрих на вечерта. Пухкаво мисо маскарпоне с манго, матча тирамису с вишни, есенно брауни с тиква и маскарпоне или загадъчното Дубай аморе: прясно изпечена бисквитка с шоколад и крем от шамфъстък, в комбинация с ванилов сладолед и хрупкав кадаиф… каквото и да изберем, е празник за сетивата.
Още от Нещо ново:
- Ароматни вдъхновения: 3 любими магазина за специално кафе
- Естествено пенливите вина на Edoardo Miroglio – истинско вълшебство
- Cafemag – гурме кафе с характер
- DiVino.Taste 2025: Откритията в българското вино нямат край
- Живот и изкуство: 5 любими произведения на... Мак Маринов
- 20 бързи въпроса към... Димитър Живков
- Винена дегустация сред лозята в Libera Estate
- Романтични вълнения: 4 ресторанта за перфектна среща
- Мечтана почивка в 5 стъпки: The Five Elements Hotel
- Магията на мастилото: 3 студиа за татуировки и пиърсинг
Коментари