Българите знаят защо

icon
Sofialive.bg

Нещата, които ние като истински българи правим или сме забелязвали някой друг сънародник да прави:

Марковите торбички са новата мода

За какво ти е да си купуваш скъпа дамска чанта като можеш да използваш торбичката на известна марка дрехи, обувки, бижута, чието име е написано с достатъчно големи букви, за да може да се прочете отдалече и от всички. Така ще си мислят, че току-що се връщаш от шопинг, за който си дал безумно много пари и че имаш висок стандарт на живот, без значение, че всъщност леля ти от чужбина си я е забравила в хола, когато е била на гости у вас и е разопаковала подаръците. А и друго си е на пазар за компири с торбичка, в която на някой му слагат обиците, на които сумата не случайно не се слага по витрините.

Домашна ракия в шишета от безалкохолни напитки

Ако някой от семейството ви предложи да си пийнете студена вода, която седи от известно време в шишета от безалкохолни напитки на балкона или терасата, не приемайте, това е капан! Освен ако не ви се спи и не искате рязко да се събудите или ви е прекалено студено и искате да се сгреете с поне 40 градуса.

Оставеното билетче в градския транспорт

Не веднъж съм ставала свидетел на това как човек си оставя билетчето в градския транспорт. Българите знаят защо. Някои хора са солидарни и знаят, че могат да зарадват някой, който е само за няколко спирки и не му се дават 1.60лв за билет. Да са живи и здрави!


Вали ли дъжд, далече от коли

Ако сте чужденец и сте в България за първи път по време на дъждовния сезон в ролята на пешеходец или дори по-лошото  – в роля на чакащ на спирката, може би ще ви се стори странно защо при всяко наближаване на автомобил покрай спирката, всички отстъпват поне две крачки в синхрон назад. И разбира се, след не повече от 5-10 минути, ако имате късмет, ще разберете и причината това да е така, след като са ви опръскали от главата до петите в мръсна кал.

На път

Може би само в България ще видиш кола, най-често с пернишка регистрация, на път по празници като Коледа или Великден, натоварена толкова много, че шофьора да няма никаква видимост към задното стъкло. Обикновено, най-много двамата пътници в превозното средство, се връщат в столицата от родните си места, натоварени с чували с картофи, кори с яйца, домашна ракия, туршия, сладка и много други.

И ние като много други народи, си имаме своите слаби страни като общност и народ, но много от нещата, които правим, си ги разбираме само ние, и това ни прави уникални.

 

Автор: Евгения Тошева

Надпис: Destructive Creation

Това пък са предимствата и недостатъците на живота в Центъра.

Ето какво се случва, когато готвачът отвори ресторант