Да работиш в мечтания офис

icon
Sofialive.bg
Източник: Архив

Ако се разходим из любимата ни София, можем да забележим, че офис сградите стават все повече и повече. Много от тях изглеждат страшно модерни, а ако имате удоволствието да работите в по-голяма компания, най-вероятно знаете и как изглеждат тези офиси отвътре.

И все пак винаги има място за развитие. Дали това ще става чрез интересно оборудване за нуждите на бизнеса (каквото има в Digital Box) или някакви специални добавки към самите офиси, няма значение. Днес просто ще помечтаем за перфектната офис среда, за да видим към какво можем да се стремим. Да започваме!

Офис като вкъщи

На запад стана модерно офисите да се правят като една голяма домашна среда. Разбира се, не става въпрос да се излегнем в спалната или да опънем крака във всекидневната, но е хубаво, когато средата не е страшно формална. Това дава свобода на креативността в нас и ни помага да мислим по-разчупено.

И все пак трябва да има някакъв баланс. Там, където се работи, не е място и за почивка. Затова повечето офиси (и много такива в България включително) избират да имат помещения за отдих, в които често има игри, легла, дивани и прочие, които ни помагат поне за кратко да поразпуснем.

Прегръщаме технологиите

При наличие на толкова много смарт устройства, ще е много интересно, ако цели офис сгради станат умни. Може би сме даже близо до такава ситуация, тъй като все по-голяма част от оборудването на сградите е „умно“. Разбира се, технологиите не спират само до там.


Понякога например имаме нуждата да се потопим изцяло в работата си и да се абстрахираме малко от околния свят. В такава ситуация ще имаме необходимост от професионални слушалки, които да ни помогнат. А защо професионални? Защото нивото на качество е просто много по-различно, направени са да се носят дълго време и звукът е просто уникален.

Има и други устройства, на които бихме се зарадвали. Например една хубава клавиатура, която да не ни кара да се изморяваме постоянно, докато работим с нея, е чудесно решение. Или монитор, който да е съобразен с нашите конкретни нужди. За щастие и тези неща започват да се осигуряват в много офиси!

С грижа за здравето

Не е тайна, че колкото и разчупен да е офисът, работата в него все е в седнало положение. Или с други думи, застояваме се прекалено много. Ето защо е необходимо да помислим и за здравето си, а какво по-добро решение от това, ако има как да си осигурим по-добро здраве направо в офиса?

Вече знаем за няколко офиса, които имат малки фитнес зали, в които можем да разпуснем преди или след работа. Освен това, ако ни е кофти, бързо можем да отскочим за петнадесет минути до кростренажора, да се понадъхаме малко и да се върнем на работа. Това може да ни зареди с доста позитивна енергия, тъй като физическата активност директно влияе и на мозъчната такава. Както има една стара приказка „Здрав дух в здраво тяло“ – и двете неща са важни, и за двете трябва да се грижим.

Та за нас това представлява мечтания офис – такъв, който да отговаря на нуждите ни, да ни помага в грижата за здравето и да не е супер формален. А какъв е твоят мечтан офис?