Денонощният кризисен щаб за газа ще работи и като дискотека

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Миналата седмица служебното правителство сформира денонощен кризисен щаб за овладяване на „хаоса и разрухата“ в енергетиката и по-специално за осигуряване на газовите доставки за зимата. 

Днес кабинетът реши да оптимизира процесите и обяви, че щабът ще работи и като дискотека.

„Лято е. Така и така някои хора бдят през нощта за газовата криза – защо да не ги използваме и за нещо друго. Нека забавляват младите“ – съобщават гордо от правителството.

Щабът дискотека ще има стройна седмична програма, както подобава на всяка организация, доминирана от бивши военни, полицаи и служители на ДАНС.

Понеделник

Райско парти с много райски газ. Нощните часове ще бъдат използвани и за любопитен социално-технически експеримент – какво ще стане, ако пуснем по домовете на хората райски вместо природен газ.

Вторник


„Мижаво“ парти с гост изпълнител Панайот Панайотов. Момчето, което говори с морето на някакъв странен език, ще ни припомни романтичните години на нафтовите печки, бензинът за стотинки и евтиния ток.

Сряда

Руска вечер с резидентния диджей на клуба Елеонора Митрофанова. Тя ще пуска вечни хитове като „Вставай, страна огромная“ и „Калинка моя“. Ще участват и интелектуалци от т.нар. Клуб на 4-хилядниците. Те ще подскачат в транс с думите „Кой не скача е фашист!“.

Четвъртък

Ретро парти с Кичка Бодурова „Империята отвръща на удара“. Така служебното правителство показва, че залага на плурализма и дава думата на другата страна в споровете.

Петък

Вечер на Северния поток. Щабът ще пуска „Бензин“ на Рамщайн, “Fuel” на Металика и други подобни. Ще се набляга на немска музика, защото Северен поток е предназначен основно за Германия.

Събота

Най-силната вечер от седмицата ще е посветена на Турски поток. Гост диджей ще е звездата на енергийния небосклон Бойко Борисов. Единствената вечер, в която за дискотеката ще има вход, и то какъв: 100 лева. За тази сума гостите получават една студена вода и снимка с диджея, който гледа с премрежен, мачовски поглед.

Неделя

Ден за къпане, затова тогава ще се провежда Душ парти. От време на време разгорещената аудитория ще бъде разхлаждана с пръски вода от противопожарната инсталация.

 

Автор: Дон Базилио