Фандъкова поема новините на bTV

icon
Sofialive.bg
Източник: БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изненадващо съобщи във Фейсбук, че напуска поста си, за да стане директор на новините в bTV. Това предава нашия коресподент-конспиратор, добър човек, с развито въображение и други странности.  

“Не мога да скрия, че решението да поема в друга посока е изключително трудно. Но всеки, който ме познава истински, е наясно, че обичам предизвикателствата и не се страхувам", пише родената в Самоков Йорданка.

Пред сградата на “Московска” 33 веднага се струпаха десетки журналисти, за да научат повече за неочакваната рокада.

“След като една учителка по руски може да стане кмет на столицата, значи всичко е възможно” - заяви пред медиите с характерния си позитивизъм Фандъкова.

“Ето, аз вече разбирам от метро, от строителство на детски градини и най-вече от редене на жълти павета. Защо да не стана директор на новините? Още повече, че толкова много са ме давали по новините, че сякаш съм част от тях” - поясни с усмивка и кротка интонация жената, която бе начело на града 14 години.

Журналистите попитаха тя ли ще интервюира Бойко Борисов, когато гостува в bTV, и ще прескача ли до централата на ГЕРБ (намираща се в същата сграда) за по едно кафенце с Него, но Фандъкова се качи в лимузината си, тъй като войната в Украйна и шпионският скандал с българите в Англия чакат своето компетентно отразяване в новините.

Очаква се до избирането на нов кмет столицата да се управлява временно от Васил Божков, който живее съвсем близо, на ул. Московска 43, така че няма да му е проблем да прескача с електронната гривна до офиса или пък служителите на общината да ходят у тях.


 

Автор: Дон Базилио,

...а други невероятни негови новини от центъра на събитията, истината и въобще вселената може да прочетете ТУК: 

Още: Удължават ретроградния Меркурий заради ГЕРБ и местните избори

Още: Цончо наплю понито в Стара Загора, МВР спира всички погребения

Още: Мария Бакалова поема националния по футбол, "за да се сложи край на тази агония"