Футболни обувки за зала

icon
Sofialive.bg

Футболните обувки за игра в зала са малко по-различни от обувките за игра на открито.

Футболните обувки за закрито са създадени за плоски, твърди повърхности вместо на игрище с трева. Тези обувки са с гумени подметки без шипове, така че имат по-добро сцепление с твърди подове.

Известни още като обувки за футзал, обувките за футбол на закрито поддържат по-близък контакт с игрището, отколкото техния аналог на открито. Най-подходящи са гумените плоски подметки, които се отличават с многопосочна шарка, за да се предотврати подхлъзване и да се увеличи сцеплението за бърза мобилност около игрището.

Тези подметки са идеални за твърди повърхности, използвани са за игра на футбол на закрито или футзал (както на закрито, така и на открито). Те са с по-нисък профил и изглеждат като леки маратонки, така че можете да ги носите дори като кежуал стил навън.

Закрити футболни игрища

По-малките игрища създават по-бърз, по-неистов тип футбол, оставяйки повечето от нас напълно без дъх много преди последния сигнал. Тъй като се играе на по-твърди настилки, всяко подхлъзване или спъване, може да доведе до неприятна синина и голяма „грешка, водеща до гол“.

Футболът на закрито изисква високо ниво на баланс, точност и контрол, три неща, които просто не можете да постигнете без подходящите футболни обувки за зала.

Защо имате нужда от обувки за футбол на закрито?

Футболът на закрито (или футзал) винаги е свързан с резки движения като усуквания, завъртания и промяна на посоката при скорост. Когато играете на толкова гладка, твърда повърхност, ще трябва да се уверите, че обувките ви осигуряват достатъчно сцепление, в противен случай ще се окажете на паднали земята, и с голяма вероятност контузени.


Носенето на грешен тип футболни обувки не само ще бъде много неудобно за игра, но също така ще ви изложи на сериозен риск, от който може да претърпите неприятна травма.

Футболните обувки на закрито са специално проектирани, за да ви помогнат да играете удобно и безопасно на игрища на закрито, осигурявайки много по-добро сцепление от обикновените маратонки за бягане или спорт.

Обувките за футбол на закрито, трябва да държат краката ви ниско до земята, и също е изключително важно да изберете подметка, която не оставя следи. Последното нещо, което бихте искали, е голяма сметка за възстановяване на щети в местната спортна зала.

Материал от който са направени футболните обувки за зала

Футболните обувки за зала се произвеждат от широка гама материали. През последните години повечето от най-добрите марки пускат различни видове кожени, синтетични и мрежести обувки. Вашият избор тук ще се сведе изцяло до личните ви предпочитания, но винаги трябва да имате в предвид формата на краката си, когато купувате обувки, независимо какви.

Кожата е известна със своя комфорт, синтетичната със своята издръжливост, а мрежестите обувки за известни с възможността за проветряването на краката. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци, така че всичко се свежда до това, в кои от тях се чувствате най-удобно.

Дизайна на обувката за футбол в зала, трябва да бъде с нисък профил на глезена. Материалът естествено да се увива около стъпалото ви като поддържаща втора кожа, като същевременно абсорбира удара на твърдата повърхност. Много обувки за футбол в зала, също включват подсилена част на пръста за по-равномерен контакт с топката. Уверете се, че материята диша, отвежда потта от стъпалото и поддържа своята гъвкавост.