Големите футболни дербита в София

icon
Sofialive.bg
Източник: Официален сайт на Левски

Само три кръга ни делят от финала на българското футболно първенство. Въпреки че шампиона на Ефбет лига вече е ясен, в последния кръг той беше разгромен от един от столичните грандове, а именно ЦСКА-София, който даде категорична заявка за второто място, след като победи Лудогорец с 4:1. Мачът беше тежък за бившия футболист на ЦСКА Кирил Десподов, който в момента играе в Лудогорец. Той бе подложен на обиди от страна на феновете през цялото време, а към края на двубоя към него летяха дори предмети.

ЦСКА е най-добре представящия се отбор в мачовете от първата шестица до момента в Ефбет лига. Червените имат 2 победи над Лудогорец и Арда. Но най-важната цел пред тях остава спечелването на Купата на България срещу Арда Кърджали. Мачът ще се проведе на 19 май. Въпреки, че са фаворит за мача, червените не бива да си позволяват подценяване на противника и изпускане на шанса за спечелване на трофей.

Вечния съперник на ЦСКА в лицето на Левски София успя да вземе глътка въздух след победата си над Черно море с 2:1. Моряците откриха резултата с гол на Илиан Илиев, но Левски бързо възстановиха равенството с попадение на Начо Монсалве. След постигнатия успех Левски намалиха разликата си с Черно море, която в момента е 4 точки. Но главна цел пред сините остава оцеляването и намирането на нови спонсори. Ръководството на Левски зарадва феновете с новината за подписване на договор с нов рекламен партньор – австрийска строителна компания, оперираща в Централна и Източна Европа.

Спортно-техническата комисия към БФС обяви, че мачът между ЦСКА 1948 и ЦСКА в крайна сметка ще се играе и служебната загуба на ЦСКА 1948 отпада. Срещата ще се играе на 22 май.

След шест години игра във втора лига, Локомотив София официално се завърна в елита на българското първенство след като извоюва мястото си в Ефбет лига с победа от 4:1 над Септември Симитли.

Срещата между Царско село и Ботев завърши 0:0. След този резултат Царско село е на 8-то място с 36 точки, а в следващия кръг гостува на Левски.

Славия победи Етър с 3:0 и го изпрати във втора лига. Страши треньорът Златомир Загорчич коментира след мача, че е много доволен от играта на тима си и че се надява да продължават по този начин и да успеят да се спасят от изпадане.


Утре Славия има важно гостуване на Монтана от 20:00 часа, но тимът ще бъде без двамата си капитани - Димитър Рангелов и Андреа Христов.

Предстоят финалните кръгове и баражи на родното футболно първенство, които ще определят тазгодишните ни евроучастници и отборите, които ще заиграят във втора лига.